Gözlükte geri ödemenin kalkmasını kim istiyor?

gozlukte-geri-odemenin-kalkmasini-kim-istiyor

Eczacı gözlükçü Taylan Küçüker'in gözlükte geri ödeme konusundaki yazısı.


08 Ağustos 2019 15:20

Son zamanlarda gözlükte geri ödemenin kaldırılması konusunun bazı mahfillerde dillendirildiği duyuluyor. Eczacı gözlükçü Taylan Küçüker, sosyal medya hesabında gözlükte geri ödemenin kaldırılması konusunu işleyen bir yazı yayınladı.

Yazıda gözlükte geri ödemenin kaldırılmasını kim istiyor, neden istiyor, kalkması halinde sektörü bekleyen manzara nedir sorularına cevap arandı. 

Eczacı gözlükçü Taylan Küçüker'in yazısı şöyle;

Sermaye zincirleri gözlükte geri ödemenin kalkmasını neden istiyor?

Bazı arkadaşlarımızda devlet ne ödüyor ki! Kaldırılsın daha iyi, söyleminde bulunarak sermayenin değirmenine su taşıyorlar.

Sağlık AB müktesebatı değildir. Üye ülkeler toplum ihtiyacına ve ekonomik imkânlarına göre SAĞLIKLA İLGİLİ ALANI istediği düzenleme yapabilir. Türkiye sosyal hukuk devletidir. Halk sağlığının korunması Anayasal görevidir. Bu küçük gözlük yardımları bir anlamda koruyucu sağlık hizmeti görevi görmektedir. Göz ağrısız kör olur. Periyodik muayeneler glakom, retina dekoltmanı ve benzeri körlüğe neden olan hastalıkların erken teşhisine imkân verir. Düşünülenin tam tersine gözlük ödemeleri sağlık harcamalarında koruyucu sağlık hizmeti rolü ile tasarruf sağlar. Körlüğe neden olan hastalıkların erken teşhisine imkân verir.

Geri ödeme kilit taşıdır, çekerseniz gözlükçülük çöker.

Türkiye’de gözlük ilaç tedavi kapsamında, geri ödeme sisteminde bulunan, göz hekimi tarafından reçete edilebilen sadece gözlükçü de satışı yapılan tıbbi cihazdır.

Geri ödemeden çıkarırsanız, ilaç ve tedavi kapsamında değerlendirilmez. Geri ödemede olmayan ilaç ve tedavi kapsamında olmayan gözlük artık bir emtiadır. Bir adım sonrası reklamı İnternet üzerinden satışı artık tamamen serbest olur.

En kötüsü, ilaç tedavi kapsamında değilse artık göz hekiminin de reçete etmesine de gerek yoktur. ,reçetemizi biz üretelim söylemi başlar.

Sermaye sözcüleri, yasaklarla kısıtlamalarla sektörümüzün büyüyemeyeceğini söylerler. Aslında büyüyecek olan sadece sermayenin Pazar payı ve kısıtlı kamu sağlık harcamalarıdır. Bizim gibi İnternet, reklam, geri ödemenin kaldırılmasına karşı olanları da ANTİKACI ilan ederler.

Hiçbir sermaye karşısında yasa ile kurulmuş kamu kuruluşu niteliğinde meslek örgütü ve alım birlikteliği istemez.

Sermayenin mesleğin geleceğinde bizlere biçtiği rol, yanlarında işçi olarak çalışmamızdır.

Geri ödeme kalkarsa, Batı ülkelerinde olduğu gibi Geleneksel müesseseler birer birer kapanır, Pazar sermaye yönünde el değiştirir.

1940 da 2. Dünya savaşı koşullarında, gözlükçülük kanununu TBMM den çıkarılmış, gözlükçülük sağlık mesleği olarak sınıflandırılmıştır.

Gözlükçülük Cumhuriyetin Türk milletine ve gözlükçülere armağanıdır. Kazanımlarımıza sahip çıkmak bir anlamda tüm meslektaşlarımızın Cumhuriyete karşı borcudur.

Taylan KÜÇÜKER / Eczacı Gözlükçü


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz