Gıda takviyesi pazarında kurallar yeniden yazılıyor..

gida-takviyesi-pazarinda-kurallar-yeniden-yaziliyor

Sağlık Beyanı ile Satışa Sunulan Ürünler Hakkında Yönetmelik Taslağı yayınlandı


16 Eylül 2020 14:49

Sağlık beyanı ile satışa sunulan kimi ürünler, öteden beri hem doktorlar hem eczacılar arasında şikayet konusuydu. Sağlık Bakanlığının hazırladığı yeni yönetmelik ile bu soruna bir çözüm getirilmesi için yasal zemin hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı, sağlık beyanı ile satışa sunulan ürünler hakkında hazırladığı yeni yönetmelik taslağını tartışmaya açtı. Mevzuat çalışmaları devam etmekte olan yönetmelik taslağı hakkında görüş bildirmek için son tarih 10.10.2020 olarak açıklandı.

Sağlık Beyanı ile Satışa Sunulan Ürünler Hakkında Yönetmelik Taslağında yönetmeliğin çıkarılma amacı şöyle kaydedildi;

Amaç

MADDE 1 – (1)Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık beyanı ile satışa sunulacak gıdalarla ilgili kuralların belirlenmesi ve takviye edici gıdaların sağlık beyanlarının incelenerek bu beyanların kullanımına izin verilmesi, izinsiz veya gerçeğe aykırı sağlık beyanı ile satışı yapılan tüm ürünlerin denetlenmesi, gerektiğinde durdurma, toplama, toplatma ve imha iş ve işlemlerinin yapılması veya yaptırılması, izin ve sağlık beyanları yönünden bunların reklam ve tanıtımlarının denetlenmesi ve aykırı olanların durdurulması ile ilgili usul ve esasları belirlemektir.

Yönetmelik taslağında, gıda ve takviye edici gıdalarda sağlık beyanları için kullanım koşulları ayrıntılı olarak açıklandı.

Yeni yönetmelik ile 7/6/2013 tarihli ve 28670 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Beyanı İle Satışa Sunulan Ürünlerin Sağlık Beyanları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılıyor.

TİTCK'nın açıklaması şöyle;

Mevzuat çalışmaları devam etmekte olan Sağlık Beyanı İle Satışa Sunulan Ürünler Hakkında Yönetmelik taslağı ekte paylaşılmaktadır. Taslağa ilişkin varsa görüşlerinizin tarafımızca değerlendirilmek üzere 10.10.2020 tarihi bitimine kadar, “Sağlık Beyanı İle Satışa Sunulan Ürünler Hakkında Yönetmelik Taslağı- Görüş Tablosu” formatı ile [email protected] e-posta adresine iletilmesi gerekmektedir.

Sağlık Beyanı İle Satışa Sunulan Ürünler Hakkında Yönetmelik Taslağı için tıklayınız..

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz