Fransa'da doktorlar ilaçta stok zorunluluğu önerdi..

fransada-doktorlar-yasanan-ilac-kitligina-karsi-stok-zorunlulugu-onerdi

Fransa’da ilaç kıtlığından şikayet eden doktorlar hükümete açık mektup yazdı..


19 Ağustos 2019 14:47

İlaç sıkıntısı Fransa'da da gündemin önemli maddeleri arasında. En çok tüketilen ilaçların kıtlığına karşı alarm veren 26 doktor ve profesör, yayınladıkları açık mektupta hükümetin ilaç laboratuvarlarına “mecburi stok” zorunluluğu getirmesini talep etti.

Bundan 10 yıl öncesine kadar çok nadir yaşanan ilaç kıtlığının artık yaygınlaştığını ifade eden doktorlar, 2018 yılında 868 kez ilaçsız kalındığının rapor edildiğini ve 2008 yılına göre 20 kat daha fazla kıtlık yaşandığını ifade etti.

Hayati ilaçlarda eksiklik

Hastaların mağdur olduğunu ifade eden uzmanlar; kanser ilaçları, antibiyotikler, aşılar, tansiyon ilaçları, kalp ilaçları, sinir sistemi ilaçlarında kıtlık yaşandığını belirtti. En pahalı ilaçların değil de en uygun olan, kamusal ihtiyacın büyük bölümünü oluşturan ve hayati olan ilaçların kıtlığının yaşandığını yazan uzmanlar aynı zamanda kar amacı gütmeyen bir ilaç ve sağlık kuruluşunun oluşturulması gerektiğini ifade etti.

"Önemli ilaçlarda mecburi stok"

Açık mektuplarında hükümete seslenen doktor ve profesörler önemli ilaçların mecburi stok yapılması için yasal bir zorunluluk getirilmesini talep edip bu şekilde ilaç kıtlığının önüne geçileceğini savundu. 

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz