Federasyon Başkanı eczane teknisyenlerini uyardı: "Para tuzağı.."

federasyon-baskani-eczane-teknisyenlerini-uyardi-para-tuzagi

İç Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu Y. Kurulu Başkanının açıklaması


05 Aralık 2019 11:53

Sağlık Bakanlığı'nın uzun süredir eczane teknisyenleri için yeni bir sınav açmamış olması, bu alandaki ihtiyacın istismar edilmesine yol açıyor.

Yeni sınav açılacağı yolunda zaman zaman çıkan söylentiler yıllardır gerçeğe dönüşmedi. Uzun süredir yeni sınav açılmadığı için şimdilik eczane denetimlerinde ciddi bir sertifika kontrolü yapılmıyor. Ancak bu konuda önemli bir talep olduğu açıkça görülüyor.

Eczanelerde sertifikalı olarak çalışmak isteyen teknisyenlerden gelen talebin yoğunlaşması üzerine çeşitli kuruluşlar, "sertifika veriyoruz" duyurusuyla ortaya çıkıp, teknisyen eğitimleri düzenlemeye başladılar.

Acaba bu kuruluşların düzenledikleri eğitimler sonrasında verdikleri sertifikaların geçerliliği var mıydı?

İç Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ergün bu konuda bir açıklama yaptı.  

Ergün açıklamasında açıkça; Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmede, üniversite onaylı eczanelerde çalışmak için geçerli olabileceği söylenen "eczane teknisyenliği sertifikası" adı altında verilen eğitimlerin geçersiz olduğu bilgisini aldıkları söylüyor, dahası; "Bu eğitimlerin geçersiz olduğu ve eczanelerde kullanılmasının 21 Nisan 2011 Tarihli 6225 numaralı yasaya aykırı olduğu" bilgisini paylaşıyordu.

İç Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ergün; "Meslektaşlarımızın para tuzağına düşmeyerek bu tarz eğitimlere itibar etmemeleri gerekmektedir" ifadesiyle eczane teknisyenlerini uyardı.

Murat Ergün'ün açıklaması şöyle;

Değerli meslektaşlarım,

Son günlerde bazı akademiler tarafından, üniversite onaylı eczanelerde çalışmak için geçerli olabileceği söylenen "eczane teknisyenliği sertifikası" adı altında eğitim düzenlendiği bilgisi, sizlerce tarafımıza iletilmiştir.

Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde, bu eğitimlerin geçersiz olduğu ve eczanelerde kullanılmasının 21 Nisan 2011 Tarihli 6225 numaralı yasaya aykırı olduğu bilgisi verilmiştir.

Meslektaşlarımızın para tuzağına düşmeyerek bu tarz eğitimlere itibar etmemeleri gerekmektedir.

Sertifikası olmayan arkadaşların akıbeti ile ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir. gelişme olduğu taktirde, siz değerli meslektaşlarımızla bu konu paylaşılacaktır. saygılarımla..

Murat ERGÜN / İç Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz