FDA, idrar yolu enfeksiyonları için yeni bir sefalosporin'e onay verdi..

fda-idrar-yolu-enfeksiyonlari-icin-yeni-bir-sefalosporine-onay-verdi

Yeni ilaç 448 hastanın dahil olduğu bir klinik çalışmada denendi.


03 Aralık 2019 18:59

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), 18 yaş ve üzeri hastalarda kullanılmak üzere, komplike idrar yolu enfeksiyonları (gram negatif mikroorganizmaların neden olduğu böbrek enfeksiyonları dahil) için antibakteriyel ilaç sefiderokol (Fetroja , Shionogi & Co) isimli ilacı onayladı.

Sefiderokol (cefiderocol), gram-negatif patojenlerin dış hücre zarına nüfuz etmek için yeni bir mekanizmaya sahip bir sefalosporin türü antibiyotiktir.

Onay, Ekim ayında FDA’nın Antimikrobiyal İlaçlar Danışma Komitesi tarafından yapıldı.

448 hastanın dahil olduğu bir klinik çalışmada, Sefiderokol'ün güvenliği ve etkinliği görülebiliyor. Sefiderokol ile tedavi edilen hastaların %72.6’sında 7 gün içerisinde tam tedavi görülürken, alternatif antibiyotik ile tedavi edilen hastalarda bu oran %54,6’ydı.

Ancak tüm nedenlere bağlı ölüm oranları karşılaştırıldığında seriferokol ile tedavi edilen hastalarda, diğer antibiyotikler ile tedavi edilen hastalara göre daha yükse bir oran söz konusuydu. Bu nedenle FDA ilaçlara bu şekilde bir uyarı koymak durumda kalacaktır. FDA, ölüm oranlarındaki artışın nedeninin tespit edilmediğini bildiriyor.

Sefiderokol ile gözlenen en yaygın yan etkiler arasında ishal, kabızlık, bulantı, kusma, karaciğer testlerinde yükselmeler, döküntü, uygulama bölgesinde reaksiyon, kandidiyazis, öksürük, baş ağrısı ve hipokalemi vardır.

Sefiderokol, beta-laktam antibakteriyel ilaçlara karşı şiddetli aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda kontrendikedir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz