Fatura eki belgelerin, elektronik ortamda alınması uygulaması ertelendi

fatura-eki-belgelerin-elektronik-ortamda-alinmasi-uygulamasi-ertelendi

Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamanın yeni düzenlemeye kadar ertelendiğini duyurdu


08 Nisan 2020 16:54

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü bir duyuru yayınlayarak, fatura eki belgelerin elektronik ortamda alınması uygulamasının konuya ilişkin yapılacak düzenlemeye kadar ertelendiğini duyurdu.

SGK'nın duyurusu şöyle;

MEDIKAL MARKET, OPTISYENLIK MUESSESELERI, İŞİTME MERKEZLERİ VE ECZANE FATURA EKİ BELGELERİN ELEKTRONİK ORTAMDA ALINMASI HAKKINDA

Bilindiği üzere, 24.12.2019 tarihli duyurularımızda 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumuna İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun "... Kurum, uygun gördüğü sağlık hizmeti sunan gerçek veya tüzel kişiler ile kamu idarelerine ait döner sermayeli işletmelerden verdikleri hizmete ilişkin fatura ve benzeri belgeleri 4/1/1961 tarihli ve 213 sayıh Vergi Usul Kanununun Mükerrer 242 nci maddesine uygun olarak elektronik ortamda düzenlemelerini ve bunların dayanağı belgelerle birlikte elektronik ortamda göndermelerini isteyebilir. ..." hükmüne uygun olarak medikal market, optisyenlik müesseseleri, işitme merkezleri ve eczane fatura eki belgelerin elektronik ortamda alınması uygulamasının 01.03.2020 tarihinden itibaren karşılanan reçetelerde ve düzenlenen faturalarda zorunlu hale getirileceği duyurulmuştur.

Fatura eki belgelerin elektronik ortamda alınması uygulaması konuya ilişkin yapılacak düzenlemeye kadar ertelenmiştir.

Tüm ilgililere duyurulur.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz