Eczanelerden ilaç teminine ilişkin mevcut protokol devam ediyor..

eczanelerden-ilac-teminine-iliskin-mevcut-protokol-devam-ediyor

SGK ve TEB arasında mevcut protokolün süresini uzatan Ek Protokol imzalandı


08 Nisan 2020 17:30

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), protokolün süresinin uzatılmasına ilişkin olarak Türk Eczacıları Birliği (TEB), ile Ek Protokol imzalandığını; bu düzenleme uyarınca mevcut protokol hükümlerinin yenisi imzalanıncaya kadar geçerli olduğunu ve mevcut protokol kapsamında eczacılar ile yapılan sözleşmelerin yenilenmesine gerek bulunmadığını duyurdu.

SGK'nın duyurusu şöyle;

ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOLÜN DEVAMI HAKKINDA

01/04/2016 tarihinde yürürlüğe giren "Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol"ün '"9.1. Bu Protokol01/04/2016 tarihinde yürürlüğe girer. Protokolün süresi 2+2 yıl olmak üzere 4 yıl olup; 31/03/2020 tarihine kadar geçeridir. İlk 2 yılın sonunda genel değerlendirme görüşmeleri yapılır. Mali konular bir önceki yılın hesaplamaları yapılarak, bir önceki yılın enflasyon oranında güncellenir. Revizyon görüşmelerine süre bitiminden en az 1(bir) ay, yeni dönem protokol görüşmelerine süre bitiminden en az 3 (üç) ay önce başlanır. Süre bitiminde herhangi bir nedenle protokolün imzalanamaması durumunda görüşmeler devam eder. Bu sürede yenisi imzalanıncaya kadar bu protokol hükümleri geçeridir/' maddesi uyarınca yeni dönem protokol görüşmelerine süresi içerisinde başlanılmış olmakla birlikte henüz yeni dönem protokolü imzalanmamıştır.

COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesine ilişkin alınan tedbirler çerçevesinde söz konusu görüşmelerin ertelenmesine ve Protokolün süresinin uzatılmasına ilişkin olarak Kurumumuz ve Türk Eczacıları Birliği arasında Ek Protokol imzalanmış olup bu düzenlemeler uyarınca mevcut Protokol hükümleri yenisi imzalanıncaya kadar geçerlidir.

Mevcut Protokol kapsamında eczacılar ile yapılan sözleşmelerin yenilenmesine gerek bulunmamaktadır.

Kamuoyuna ve tüm ilgililere duyurulur.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz