Eczane Teknisyeninden Konfederasyona mektup..!

eczane-teknisyeninden-konfederasyona-acik-mektup-nbsp-ic-catismayi-bitirin

Hatay'lı eczane teknisyeni Konfederasyona hitaben bir açık mektup yayınladı.


09 Ekim 2018 11:19

Eczane teknisyenleri dünyası bir süredir hareketli. Dernekler, federasyonlar genel kurullarını yaptı.

Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu da bu ay seçimli genel kurul yapacak. Eczacılık dünyasındaki çalkantılar, teknisyenleri de etkiliyor.

Hatay'lı Eczane Teknisyeni Mustafa Demircan dün sosyal medyadaki sayfasında "Eczane Teknisyenleri Konfederasyon Başkanlığına" başlığı ile bir açık mektup yayınladı.

Yer yer sert eleştirileri de barındıran açık mektupta, eczane teknisyenleri dünyasında ne yapılıyor, ne yapılmıyor, ne yapılmalı sorularına cevap arandı.   

Eczane teknisyeni Mustafa Demircan'ın açık mektubu şöyle:

ECZANE TEKNİSYENLERİ KONFEDERASYON BAŞKANLIĞINA

Bizim her şeyden önce yapılanmamızı (kurumlarımızı) kuvvetlendirmemiz ve çalışmalarımıza bu yönde ağırlık vermemiz gerekmekte.

Sebebi ise bizler için kurulan kurumların her birinin başı buyruk hareket etmesi ve çalışmaların emek verenlerin bütün çalışmaları lafta kalmakta ve icraata dökülememekte.

Bizlerin böyle savaştan yeni çıkmış gibi tarumar haldeki yapılanmalarımızı TEB olsun bölge eczacı odaları olsun eczacılar olsun çok yakinen bilmekte ve her defasında bundan faydalanıp bizler aleyhinde kararlar almaktalar.

Peki ne yapılabilir:

Bilgi kirliliğinin önlenmesi adına konfederasyonun başkanlığında bir web sitesi kurulup meslek adına yapılan çalışmaların tek bir kanalda toplanıp yayınlanması gerekmektedir.

Ulusal kanallar ve gazetelere bilgi verilmesi amacı ile basın ve halkla ilişkiler birimi kurulup teknisyenlerle ilgi yapılan veya yapılmasını istenilen değişimleri kamuoyuna duyurulmalıdır.

Bu bağlamda konfederasyon başkanlığında veya konfederasyonun belirleyeceği yetkili bir federasyon seçilip bütün çalışmaları belgeleriyle en ince ayrıntısına kadar bu sitede yayınlanıp bilgilendirmelerin yapılması sağlanmalı.

Böylelikle:

1- Sosyal medya sitelerinde dolaşan asılsız haberlerin önüne geçilebilir bilgi kirliliği önlenmiş olur.

2- Konfederasyon, federasyon ne iş yapıyor ki söylemlerinin önüne geçilebilir. (BU TABUYU YIKMADAN HİÇBİR ÇALIŞMA BAŞARIYA ULAŞAMAZ)

3- Bu sitede her türlü meslektaşlarımızın iş ilanları koyulabilir. (İŞ VEREN –İŞ ARAYAN )

Meslek adına kurulan bütün kurumların birbiriyle bağ kurma işini konfederasyon yüklenmeli ve iç çatışmayı bir an önce bitirmeli.

1- Konfederasyonun önceliği bütün federasyonları kendi çatısı altında toplamak olmalı.

2- Federasyonlar da aynı şekilde bölgelerindeki dernekleri kendi çatısı altında toplamalı.

3- Federasyonların hepsinin tek çatı altında toplama işi başarıldığında konfederasyonda alınan kararları federasyonlar kendisine bağlı olan dernekleri bilgilendirip bu bağlamda çalışmalarını daha verimli bir şekilde sürdürebilirler ve kopukluk önlenmiş olur.

4- Yönetime seçilmiş olan başkanların egolarını bir kenara bırakıp her meslektaşımızın derdini,fikrini dinlemeli .Bunun için derneklere üye olan olmayan tüm meslektaşlarla belli aralıklarla toplanıp hakları ne yapılması gerektiği ve federasyonun ne yapacağı ile ilgili bilgi vermesi gerekmektedir.

5- Dernekler çay çorba etkinliğini bırakıp meslek adına çalışmalara ağırlık vermeli.

6- Bölgeler arası farklılık olduğundan il-ilçe bazında yapılan dernek çalışmalarının bölgedeki federasyon başkanlığında yapılması gerekmekte. Böylelikle alınan kararlar da bölgeye bağlı ilçeler arası yaşanan farklılıklar ortadan kalkmış olacaktır.Bunun için federasyon başkanlığında komisyonlar kurulup proje üretilmesi gerekmektedir.’’Örnek verecek olursak cumartesi eczaneler kapalı olsun" talebinde bulunurken bunun hayata geçirilebilmesi için bölgelere göre kaç reçete çıkmış hangi bölgede kaç tane nöbetçi eczane olursa bu reçeteler sorunsuz bir şekilde karşılanır v.s gibi çalışmaların yapılıp o şekilde talepte bulunulması daha verimli olacaktır.’’

7- Tüm meslek örgütlerinde olduğu gibi bizim kurumlarımızda da aidat toplamak ve toplanan bu aidatları hiç etmek üzere saltanat yapılanması ile kurulmuş, bundan bir an önce kurtulmamız hayati önem arz etmektedir.

8- Aidat ödemelerinin zamanında yapılabilmesi için açılan site üzerinden online ödeme sistemine geçilmelidir.

Böylelikle bizlerin çıkarı için kurulmuş fakat zamanla pasife düşmüş kurumları canlandırmış ve faydalı hale getirmiş oluruz.

Yukarıda belirttiğim hususların hayata geçirilebilmesi için şu anki mevcut yönetimdeki pasif arkadaşların yerine bu işe gönül vermiş zamanı –vakti ,konumu müsait olan genç, dinamik arkadaşlara devredilmesi hayati önem arz etmektedir.

Şu anki yönetimde olan arkadaşlar alınmasınlar kusuruma da bakmasınlar mesleğimizin ahvali ortadadır bu işi kotaramadınız, inadı ve koltuk sevdanızı bir kenara bırakıp el birliğiyle mesleğimizi daha iyi yerlere taşımaya gayret gösterelim vesselam…

NOT:Bu fikirlerimden dolayı kurumlarımızın yönetim kadrosundaki arkadaşlar bana söylenmedik laf bırakmayacaklardır. Kendileriyle her konuşmamda bana zikrettikleri sen her hangi bir kurumun yönetiminde misin oluyor; değilim dediğimde söz sahibi olman için yönetime girmen gerekmekte denilmekte.

1- Bana yönetime girmezsen söz sahibi olamazsın diyen meslektaşlarım koltuk sevdanız uğruna kurduğunuz yandaş ekibinizden vazgeçebilseydiniz adil bir seçim yapsaydınız karşınıza çıkan rakipler zaten sizi o koltukta oturtmazlardı.

2- Bu mesleğe benim gibi yıllarını vermiş arkadaşlarımız mesleğimiz için sizlere bilgi paylaşmak istediğinde veya bilgi almak istediğinde ağzınızdan çıkan ilk laf derneğimize üye misin oluyor.Peki nerede kaldı bizler için mücadele!!! Ne oldu?

3- Üye değilsem veya yönetimde değilsem beni haklarımdan mahrum mu edeceksiniz ?

4- İki sayfalık bu yazımda eminim ki 7. Madde yi cımbızla çekip sadece bunun üzerinden konuyu ele alacaklar yönetimdeki arkadaşların çoğu, o yüzden onu da açayım biraz .

a- Elbette kurumların devamlılığını sürdüre bilmesi için her bir kurumun tüzüğünde üyelerin ödemesi gereken belli bir tutar bulunmakta (AİDAT)

b- Peki bu tutarlar toplanıp ne yapılmakta

1- Kurumun kirası

2- Kurumun suyu elektiriği

3- Kurumun meslek adına düzenlediği organizasyonlar

v.s gibi giderlerde kullanılmakta.

c- Peki yüzlerce üyesi bulunan bu kurumların ödediği aidatların hepsimi bu giderlere kullanılıyor hiç mi kasada para kalmıyor (Kimse aidatını düzenli ödemiyor dediğinizi duyar gibiyim), ondada kusura bakmayacaksınız bu da siz yönetimdekilerin yönetim zafiyetinden kaynaklanmakta.

ç- Kurum tüzüğüne üyenin yıllık veya aylık ödemesi gereken tutarı yazıyorsunuz tamam bu mecburi. Falanca süre aidat ödemesi yapmayan üyenin üyeliği düşer bunu belirtiyor tüzüğünüz, peki neden uygulamıyorsunuz. Benim gibi sizleri olumlu yönde eleştiren mesleğe bir şeyler katma çabasında olanları affetmeden üyelikten düşürüyorsunuz da neden diğerleri muaf oluyor.

d- Hoşunuza gitmeyecek ama onu da ben söyleyeyim,çünkü oturmuş çark dişlilerine bizler çomak sokuyoruz düzeninizi bozuyoruz işinize gelmiyor.

Mustafa Demircan / Eczane teknisyeni


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz