"Eczane" logosu altında satılan takviye edici ürün..

eczane-logosu-altinda-satilan-takviye-edici-urun

E logosu altında satılan ürün olayı, İstanbul Sağlık Müdürlüğüne aktarıldı.


04 Ekim 2019 10:28

İstanbul Eczacı Odası, İl Sağlık Müdürlüğüne ilginç bir olayı duyurdu. Bir eczacının Odaya başvurusu üzerine ortaya çıkan olayda, ürününü pazarlayan bir işletme var, bir reçete var, reçetede eczane "E" logosu var ama işletme eczane değil..

Eczacı, durumdan rahatsız olarak, bu "E" logonun burada ne işi olduğunu anlamak için firmayı arıyor.  

Biraz karışık bir durum sanki, iyi anlatamamış olabiliriz. En iyisi, İstanbul Eczacı Odası'nın olayı İl Sağlık Müdürlüğüne aktardığı yazıya eklediği, eczacının mektubunda yazanları aynen alalım.

Eczacı yaşadığı olayı şöyle anlatıyor mektubunda;

"Merhaba, ekte gördüğünüz reçetede solda eczane sembolü var ve telefon numarası. Hastam elinde bu reçete ile geldi. Depoda öyle bir ürün yok. E harfinin yanındaki numarayı aradım. Karşıma çıkan kişi biz hastaya kendimiz yolluyoruz dedi. Depo yüzde 15 komisyon alıyor dedi. Öyleyse neden e logosu kullanıyorsunuz dedim. Eczanenin güvenilirliğini kullanmayın dedim. Konuşma beklenildiği gibi hastanın (...) edilemediği ve hakli çıkmak için karşı tarafın seviyesinin düştüğü bir tartışmaya döndü. Yıllardır bu şekilde çalışıyorlarmış, hiçbir rahatsızlıkları yokmuş, ben de rahatsız olmamalıymışım  :) ama rahatsızım, sizden konuyu değerlendirmenizi rica ediyorum."

Eczacı mektubunda söz ettiği ürün, internette 750.- TL'den takviye edici gıda statüsünde satılıyor.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz