Eczacılar da "beyaz kod" kapsamına alınmak istiyor..

eczacilar-da-beyaz-kod-kapsamina-alinmak-istiyor

TEB ve TİTCK heyetleri önceki gün bir araya geldiler


03 Haziran 2020 19:06

Koronavirüs salgını nedeniyle kesintiye uğrayan Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) arasındaki, eczacıların çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik görüşmelere yeniden başlandı. TİTCK ve TEB heyetleri önceki gün bir araya geldiler.

Gündem maddeleri arasında yer alan;

"Sağlık Çalışanlarına Karşı Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun kapsamına tabi olan eczacılarımızın Beyaz Kod Uygulaması'na dahil edilme süreçleri" dikkati çekti.

Eczacılar, sağlıkta şiddet konusunda son dönemde yapılan düzenlemeler içinde yer alan "Beyaz kod" uygulamasının eczacıları da kapsamasını talep ediyorlar.

Beyaz kod nedir?

Sağlık Bakanlığı, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı beyaz kod uygulamasını şöyle açıklıyor;

"Dünya Sağlık Örgütü şiddeti “kişinin kendisine, karşısındaki bireye, gruba, topluma karşı yaralanma, ölüm, psikolojik zarar ve kayıpla sonuçlanan ya da sonuçlanması muhtemel fiziksel güç uygulaması veya tehdidinde bulunması” olarak tanımlamıştır.

Beyaz Kod  sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracıdır.  Sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir."

TEB'in duyurusu şöyle;

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Yapılan Görüşme Hakkında

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği II. Başkanı Ecz.Oğuz Ekincioğlu, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz.Saygın Garğın; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr.Hakkı Gürsöz, TİTCK Eczaneler Dairesi Başkanı Uzm.Ecz.Fatma Bekar ve birim eczacıları ile 02.06.2020 tarihinde bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmede;

İlaç Fiyat Kararnamesinde eczacı karlılık oranlarının artırılması,

İkinci eczacı ve yardımcı eczacı çalıştırmaya esas kriterler konusu,

Standart Eczane tabelalarına geçiş ve sıcaklık-nem takibi ile ilgili düzenlemenin ertelenmesi,

Sağlık Çalışanlarına Karşı Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun kapsamına tabi olan eczacılarımızın Beyaz Kod Uygulaması'na dahil edilme süreçleri ile,

Meslek gündeminde yer alan güncel konular değerlendirildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz