Eczacılar arasında görülmeye başlanan bir sorun..

eczacilar-arasinda-gorulmeye-baslanan-bir-sorun

"Dünyada ne var ne yok" bülteninden; "Eczacılarda tükenmişlik sendromu..!"


12 Nisan 2019 23:31

Son samanlarda sıkça sözü edilen konulardan birisi olan "Tükenmişlik sendromu", ortalama bir ifade ile "Uzun süredir devam eden yüksek düzeydeki strese karşı verilen fiziksel, zihinsel ve duygusal tükenmişlik tepkisi" olarak tanımlanıyor.

Eczane eczacıları ve eczane çalışanları arasında tükenmişlik belirtilerine sıkça rastlanmaya başlandığından giderek daha sık söz ediliyor. Bu durum sadece Ülkemiz için değil örneğin ABD için de geçerli.

Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) yayınladığı "Dünyada ne var ne yok" bülteninde, "Eczacıların tükenmişlik yaşamalarının sebepleri" konulu bir makale yayınlandı.

American Journal of Health-System Pharmacy dergisinden alınan makalede, Amerikalı eczacıların yaşadıkları tükenmişlik duygusu ele alınıyor. Makale şöyle;

Eczacıların tükenmişlik yaşamalarının nedenleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde American Journal of Health-System Pharmacy dergisinde yayımlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre eczacıların neredeyse yarısı tükenmişlik yaşarken diğerleri de tükenmişlik riski ile karşı karşıya.

Amerikan Sağlık Sistemi Eczacıları Birliği (American Society of Healthcare Pharmacists/ASHP)'den Christina Martin'e göre eczacı tükenmişliği hasta güvenliğinin tehlikeye atılması ve işyerindeki üretkenlik kaybı ile ilişkilidir.

Stres ve tükenmişlik bireysel veya dış faktörlerden veyahut bunların bir kombinasyonundan kaynaklanabilir. Bireysel nedenler ailevi sorunlar ve finansal sorunlar gibi kişisel nedenlerdir. Tükenmişliğin diğerlerine nazaran daha büyük nedeni olan dışsal faktörler ise hukuki denetimin artması, iş yükü, personel giderleri ve ilaç sıkıntısı gibi nedenleri içeriyor.

Tükenmişlik beyin yapısını değiştirir

Amerika Danışman Eczacılar Derneği (American Society of Consultant Pharmacists)'nden Erin Albert da hızlı iş temposunda performans gösterme zorunluluğu, daha az kaynak kullanarak ve daha az zamanda çalışabilme baskısı, artan rekabet ve azalan gelirler gibi faktörlerin eczacıların tükenmişlik yaşamalarının diğer nedenleri olduğunu ifade etti:

“Tükenmişlik insanın beyin yapısını değiştirir. Bu yüzden sağlık çalışanlarının kendilerine iyi bakması çok önemlidir. ”

New York'taki St. John's Üniversitesi'nden Maria Marzella Mantione'a göre tükenmişlik eczacılar arasında çok yayın bir sorun.

“Eczacıların sorumlulukları her geçen gün artarken gelişen teknolojiye rağmen kaynaklar her geçen gün daha da daralıyor”

Birçok ağır sorumluluk birarada..

Miami'deki bir ilaç firmasında çalışan Sonia Martinez eczacılar arasındaki yorgunluğun serbest eczacılar üzerinde daha yoğun olduğunu ifade etti:

“Gündelik eczacılık uygulamaları kendini tekrar etme eğilimi gösterdiği için eczacılar için bir süre sonra sıkıcı olmaya başlayabilir. Eczacılar olarak bizler birçok ağır sorumluluğu aynı anda üstlenmek zorunda kalabiliyoruz. Bunlara ek olarak mesleki bilgimizin dışında kalan hukuki ve idari konularda da birçok görev üstleniyoruz.”

Eczacıların tükenmişlik sendromunun belirtilerini görmezden gelmemesi ve kendileri ve çalışma arkadaşları için bu belirtilere karşı tetikte olmaları son derece önemlidir. Örneğin eczane personelinin çalışma arkadaşlarına veya hastalara karşı ani reaksiyonlar vermesi bir tükenmişlik belirtisidir.

Çalışma arkadaşlarını izlemek

Albert'a göre eczacının kendisinde ve personelinde tükenmişlik belirtilerini tespit etmenin en iyi yolu kendini ve çalışma arkadaşlarını izlemektir.

“Kendi adıma ben sürekli “Pazar gecesi etkisi” testi uyguluyorum. Pazar gecesi ertesi gün işe gideceğiniz için mutlu mu oluyorsunuz yoksa bu sizde endişe mi yaratıyor? Endişe hissediyorsanız tükenmişlik ihtimali üzerinde durmanız gereken bir konu..

Öfke erken bir belirtidir ve hissizlik de çok sonradan ortaya çıkar. Eğer hissizlik bariz biçimde gözlenebiliyorsa muhtemelen artık çok geçtir. ”

Doğrudan sormak..

Mantione'ye göre bu belirtileri tespit edebilmenin en kolay yolu doğrudan sormaktır: “Yorucu bir iş gününün ardından

personelinize biraz vakit ayırabilmek çok fark yaratır. “

“Hastaların her an erişebileceği bir meslek örgütüyüz ve bununla gurur duyuyoruz, ancak her geçen gün azalan kaynaklarla bu daha zor bir hal alıyor. Bizim de ara vermeye, dinlenmeye, yemek yemeye, tuvalete gitmeye vs. ihtiyacımız var. Eczacıların bu basit haklara gün içinde erişemedikleri için hasta oldukları vakalar var. Sırf iş yükü birikecek diye gün içinde mola vermeyen eczacılar var. ”

Herkesin tükenmişlik yaşama sebepleri farklı olduğu için çözüm de kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu yüzden tükenmişlik yaşayan eczacılara verilebilecek en iyi tavsiye hayatlarında olumlu etki yaratan farklılıkları tespit etmektir.

Fikir alışverişi..

Mantione çözümü sosyal medyada buldu. Üyesi olduğu Eczacı Anneler isimli bir sosyal medya grubu üzerinden benzer durumdaki meslektaşları bilgi ve fikir alış verişi yapabilmekte ve diğer eczacı kadınlarla birbirlerine destek olmaktadırlar.

Martinez yöntemini Loyola Marymount Üniversitesi'nde nörolog olan Mark Robert Waldman'dan öğrendi: Her saat başı kasıtlı olarak esnemek. “Waldman'ın çalışmalarından elde edilen sonuca göre esneyerek beynimize bir ara vermiş oluyoruz. Ben buna mental işletim sistemimizin yeniden başlatılması diyorum.”

Sanayi eczacısında..

Özellikle ilaç sanayiinde çalışan eczacılara verilebilecek en önemli tavsiye de her tatil imkânını kullanmaktır. Albert'a göre “eğer tatil imkânlarınızı kullanmazsanız paradan daha büyük bir kaynağınızı kullanmıyorsunuz demektir. Bu durumda kendi zamanınızı arkanızda bırakmış olursunuz ve bu zamanı asla geri alamazsınız.”

“Yerel derneklere veya gruplara katılmanın da iyi bir fikir olduğu kanaatindeyim. Bazen kendi sesinizi duyabileceğiniz bir ses yansıtma tahtasına ihtiyacınız olabiliyor. Mümkün oldukça diğerlerinden öğrenin. Derneklerin etkinliklerine katılarak kendinizi günlük yaşam çerçevenizin dışına atın.”

Bütün zamanınızı eczacılık ile ilgili faaliyetlere ayırmak zorunda değilsiniz. Bazı durumlarda rahatınızı bozup farklı aktivitelere yönelerek tükenmişlikten uzaklaşabilirsiniz. Örneğin Albert geçtiğimiz kasım ayında Toronto Uluslararası Yazarlar Festivali'ne katılarak Kanadalı 2. Dünya Savaşı gazileri hakkında bir oturuma girmişti.

Etkinliklere katılmak..

“Yabancı bir ülkede böylesi bir etkinliğe katılmak insanın aklını başından alan bir deneyimdi. Ofisimde iş yükünün altında ezilirken edinmemim mümkün olmadığı fikirleri festivaldeki 2 saatlik oturumda edinmiştim.”

“Meseleye bireysel olarak baktığımızda kişisel farkındalık ve meditasyon da olumlu sonuçlar gösterebilen yöntemler olsa da bu yaklaşım herkeste aynı etkiyi yaratmamaktadır.”

Ortak sorumluluk..

Martin işgücü ruh sağlığının bireyler ile örgütlerin ortak sorumluluğu olduğu görüşünde:

“Bireyler ruh sağlıklarını güçlendirecek ve tükenmişlik ile baş edebilmelerini sağlayacak yöntemler bulmalı, edinmeli ve onları daha da güçlendirmelidir; örgütler de tükenmişliğe yol açan veyahut katkı sağlayan faktörleri belirleyecek, onları ortadan kaldıracak ve çalışanlarının ruh halinde fark yaratacak sistem düzeyinde değişiklikler yapmalı ve onları güçlendirmelidir. ”

Tükenmişlik bir kere gerçekleştiği zaman iyileşmesi zaman alsa da imkânsız olmayan bir olgudur ve yapılabilecek bir dizi seçenek mevcuttur.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz