"Eczacı Odası yazılan her reçeteyi onaylayamaz.."

eczaci-odasi-yazilan-her-receteyi-onaylayamaz

İstanbul Eczacı Odasının Ümraniye Cezaevine yazdığı yazı.


12 Ağustos 2019 16:23

İstanbul Ümraniye Cezaevi, geçen ay eczanelerden gelen faturaların Oda tarafından onaylanmasını talep edince İstanbul Eczacı Odası, Ümraniye E ve T Tipi Cezaevi Müdürlükleri ile İstanbul Çocuk Eğitim Evi Müdürlüğüne hitaben birer yazı yazarak;

Odanın yalnızca diyaliz ve kan ürünü reçetelerinin onaylanma işlemini yapmakta olduğunu belirtti ve bunun dışında kalan reçete gruplarının Oda tarafından onaylanmasının fiilen mümkün olmadığını ifade etti..

İstanbul Eczacı Odasının yazısı şöyle;

ÜMRANİYE E TIPI CEZAEVİ MÜDÜRLÜĞÜ

SGK İlaç Protokolü madde 3,7 ve EK- 4, bunun yanı sıra Adalet Hakanlığı İlaç Protokolü Ek3 gereği Reçete Tevzi Sistemine girildikten sonra eczacı odası onayı yapılması gereken reçete gruplarından, sadece diyaliz ve kan ürünü reçetelerinin Odamız tarafından onayı yapılmaktadır.

Reçete Tevzi Sisteminden alınan icmal listesine eczacı tarafından yapılan kaşe ve imza onay yerine geçmektedir. İstanbul'daki eczane sayısı, yazılan reçete sayısı ve mesafelerden ötürü ulaşıra güçlüğü göz önüne alındığında diyaliz ve kan ürünü reçeteleri dışında kalan reçete gruplarının Odamız tarafından onaylanmasının fiilen mümkün olmadığı görülmektedir.

Yıllardan beri bu şekilde uygulanan işleyişimizden dolayı herhangi bir sorunla karşılaşılmam ıştır.

Bilginize sunulur.

İEO Başkanı Ecz. Z. Cenap Sarıalioğlu


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz