Eczacı Odası çareyi hastanede büro açmakta buldu..

eczaci-odasi-careyi-hastanede-buro-acmakta-buldu

Şanlıurfa Eczacı Odası hatalı raporların düzeltilmesi için hastane bünyesinde büro açtı


13 Kasım 2020 10:36

Hatalı veya eksik gelen raporlar eczacıların gün içinde çözümüne uğraştıkları önemli sorunlar arasında. Bu durum kimi zaman hasta ile eczacı arasında sert tartışmalara da yol açabiliyor. Hemen her şehirde, şu ve ya bu oranda hatalı / eksik rapor sorunu yaşanıyor. Durum hastanenin performansına bağlı olarak bazı bölgelerde yoğun şikayet konusu. Öyle ki konu hakkında bilgi aldığımız bir eczacı bu durumu "Bitmeyen çilemiz" şeklinde ifade etti.  

Şanlıurfa Eczacı Odası hatalı ve eksik gelen raporların düzeltilmesi işlemlerini hızlandırabilmek için çözümü hastane yönetimi ile anlaşarak, hastane bünyesinde büro açmakta buldu.  

Şanlıurfa Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle:

Odamız ile Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi reçete düzeltme hk.

Odamız ile Şanlıurfa / Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında yapılan görüşmeler sonucu hastane bünyesinde hatalı ve eksik rapor ve reçetelerin düzeltilmesi için irtibat bürosu kurulmuştur.

Odamızca yetkilendirilmiş 2 eczacının çalıştığı büromuz ile iletişime geçerek mevzuata dair düzeltmelerin yapılması mümkündür.

Hastane Başhekimliği ile ortak alınan karar gereği irtibat büromuz dışında rapor ve reçetelerde düzeltme / ekleme işlemi yapılmayacaktır. Bu uygulamanın il sathında genişletilip tüm hastanelerde uygulamaya girilmesi hususunda çalışmalarımız devam etmektedir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz