Dormofol adlı ürünün 120 partisi için, önce satış blokajı, şimdi geri çekme..

dormofol-adli-urunun-120-partisi-icin-once-satis-blokaji-simdi-geri-cekme

Şubat ayında uygulanan satış blokajı, geri çekme uygulamasına çevrildi


12 Haziran 2020 13:02

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 18.02.2020 tarihinde Vem İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ nin ruhsatına sahip olduğu Dormofol %1 IV İnfüzyonluk / Enjeksiyonluk Ampul ve  Dormofol %2 IV İnfüzyonluk / Enjeksiyonluk Flakon adlı ürünlerin bazı partilerine satış blokajı uygulandığını bildirmişti.

TİTCK, dün aynı konuda bir duyuru daha yaptı ve listede yer alan  120 parti ürünün, yapılan inceleme, tespit ve  değerlendirmeler sonucunda uygun bulunmadığını açıkladı.

Parti numaraları listelenen 84'ü ampul, kalanı flakon formunda olan 120 parti ürün için, nihai kullanıcı seviyesinde geri çekme işlemi uygulandığı açıklandı.

Dormofol isimli ürün, bu yıl ocak ayında tartışmalar yol açmış, Sağlık Bakanlığı açıklama yapmıştı.

TİTCK'nın duyurusu şöyle;

İlaç geri çekme

18.02.2020 tarihinde Kurumumuz resmi internet sitesinde yapılan duyuru ile Vem İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ nin ruhsatına sahip olduğu Dormofol %1 IV İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Ampul ve  Dormofol %2 IV İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Flakon adlı ürünlerin satış blokajı uygulandığı bildirilen ve ekli listede yer alan partilerine;  yapılan inceleme, tespit ve  değerlendirmeler sonucunda uygun bulunmamaları nedeniyle  19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği” ne göre 1. Sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulanmış olup gereğinin yapılması ilgili firmaya duyurulmuştur. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Nihai kullanıcı seviyesinde geri çekme işlemi uygulanan ürünlerin listesi şöyle:

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz