"Covid-19" sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilecek..

covid-19-saglik-emekcileri-icin-meslek-hastaligi-olarak-kabul-edilecek

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın yaptığı açıklama


22 Kasım 2020 18:24

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi konusunda TBMM Sağlık Komisyonunda uzlaşma sağlandığını duyurdu.

Sendika'dan yapılan açıklamada, "Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ, komisyonda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olması konusunda uzlaşma sağlandığını, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi." denildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) açıklaması şöyle;

Aylardır Verdiğimiz Mücadele Sonuç Vermeye Başladı: Covid-19’un Sağlık Emekçileri İçin Meslek Hastalığı Sayılması Meclis Sağlık Komisyonu’nda Gündeme Geldi

Aylardır iş yerleri önünde yaptığımız eylemler, Mecliste grubu bulunan partilerle görüşmelerimiz, şube/temsilciliklerimizin illerindeki siyasi partileri ziyaretleri, milletvekillerine gönderdikleri mailler, görüşmeleri, hashtag çalışmalarımız neticesinde Covid-19’un meslek hastalığı sayılması yönünde önemli bir adım atıldı.

Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ, komisyonda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olması konusunda uzlaşma sağlandığını, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi.

Sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütleriyle birlikte Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bütün sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için mücadelemiz devam edecek.

Sağlık Komisyonu’nda Covid 19’un meslek hastalığı sayılması için hazırlanması yönünde uzlaşılan yasa teklifinin, geçmiş dönemde yaşamını yitiren ve enfekte olan sağlık emekçileri ile tüm sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan emekçileri kapsayacak şekilde yasalaşması için sürecin takipçisi olacağız.

Merkez Yönetim Kurulu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz