Çolak; "Kişisel kırgınlıklarımızı şimdilik kenara bırakmalıyız"

colak-kisisel-kavgalarimizi-kirginliklarimizi-bir-sureligine-bir-kenara-birakmaliyiz

Sosyal medya hesabından bir duyuru yapan Çolak, eczacı kamuoyuna hitap etti


02 Nisan 2020 01:37

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Başkanı Erdoğan Çolak, sosyal medya hesabından bir duyuru yaptı.

TEB Başkanı Erdoğan Çolak'ın açıklaması şöyle;

Ülkemizin her yerinde canla başla kesintisiz sağlık hizmeti veren değerli meslektaşlarım,

Tüm dünya ile birlikte olağanüstü bir dönemden geçiyor, daha önce deneyimlemediğimiz bir alanda yol almaya çalışıyoruz. Halka en yakın sağlık çalışanları olarak içinden geçtiğimiz dönemi hızla kavramak, tereddütsüz bir biçimde adapte olmamız gerekiyor. Yıllardır eczacının halkın en yakın sağlık danışmanı olduğunu, eczanelerin de birinci basamak sağlık hizmeti kuruluşu olduğunu söyledik, bu uğurda mücadele verdik. İşte şimdi bu olağanüstü koşullarda, halk sağlığı mücadelesinde yer alarak mesleğimizi ileriye taşımanın tam zamanı.

Biliyorum, tüm dünya ile birlikte hazırlıksız yakalandık. Biliyorum, herkes kadar şaşkın hissediyoruz. Biliyorum, endişeliyiz ve hatta belki korkuyoruz. Bunlar çok insani, çok anlaşılır süreçler. Haklı olarak Türk Eczacıları Birliği’nden talepleriniz, beklentileriniz var. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki tüm Merkez Heyeti’ndeki arkadaşlarımızla birlikte bunları yerine getirmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Değerli meslektaşlarım,

Yıllardır demokratik bir meslek örgütünün çeşitli kademelerinde bulunmuş birisi olarak eleştirinin ileriye taşıdığına inanırım. Ancak eleştirinin sorumluluğu da beraberinde getirdiğinin unutulmaması gerektiği kanaatindeyim. Sosyal medyada günlerdir süren dayanaksız iddialar üzerine kurulan karalama kampanyalarının, dozu kaçan ve hakarete varan yorumların, bir bardak suda koparılan fırtınaların, sözlerimin çarpıtılarak yansıtıldığının elbette farkındayım. Pandemiye bir bilgi kirliliğinin, “bilgideminin” eşlik edişini yaşıyoruz.

Ancak zaman, sosyal medyada popülizmin peşinden koşma zamanı değil. Zaman panik havası yaratıp kendine alan yaratmaya çalışma zamanı değil. Kişisel kavgalarımızı, kırgınlıklarımızı bir süreliğine bir kenara bırakmalı ve mesleğimizin, Eczacılık Yeminimizin gerektirdiği şekilde halk sağlığı için mücadele etmeli, sorumluluklarımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Aksi mesleğimizi değersizleştirmeye dek uzanan bir felakete sürüklenmek olacaktır.

Bu süreçten ancak ve ancak Birlik’te ve Birlik’le çıkabileceğimizi bir kez daha hatırlatıyor; COVID-19 mücadelesinde ortaya emek ve değer koyan siz değerli meslektaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum.

Sağlıklı bir dünya temennisiyle

Ecz. Erdoğan Çolak / Türk Eczacıları Birliği Başkanı


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz