Bulgarlar ucuz ilaç için Edirne'ye geliyorlar..

bulgarlar-ucuz-ilac-icin-edirneye-geliyorlar

TL'deki değer kaybı nedeniyle Bulgarlar ilaç ihtiyaçlarını da Edirne'den karşılıyor


27 Ekim 2020 22:47

Para birimlerinin Türk Lirası karşısında giderek değer kazanması sonucu çoğu ihtiyacını Edirne’den karşılayan sınır boyunda yaşayan Bulgarlar, ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için de Edirne’deki eczanelere akın ediyor.

Özellikle hafta sonlarında Bulgarların büyük yoğunluk oluşturduğunu söyleyen Edirne'li Eczacı Şükrü Ciravoğlu, “Genellikle gündelik kullanılan ağrı kesiciler, soğuk algınlığı ilaçları ve vitamin türü ilaçlara talep gösteriyorlar.” dedi.

Vatandasgazetesi.com.tr'ye konuşan Edirneli eczacı Şükrü Ciravoğlu, özellikle hafta sonu yoğunluk yaşadıklarını belirterek;

“Edirne’nin genelinde ve hemen hemen birçok sektörde bir yoğunluk söz konusu. Eczanelerde de bu yoğunluğun olduğunu söyleyebiliriz. Bulgarlar eczanelere gelerek çeşitli ilaçları temin ediyorlar. Genellikle gündelik kullanılan ağrı kesiciler, soğuk algınlığı ilaçları ve vitamin türü ilaçlara talep gösteriyorlar. Bunun yanında da düzenli olarak kullandıkları tansiyon, diyabet vb. ilaçları alıyorlar.” dedi.

"Başlıca nedeni kur farkı"

Kurlar arasındaki farklar nedeniyle bu durumun yaşandığını söyleyen Ciravoğlu,

“Tabi bu durumun başlıca nedeni; kurlar arasında olan fiyat farkı. İlaç fiyatları zaten bizde Avrupa fiyatlarının çok altında. Bu durumda da makas oldukça açılıyor. Bulgaristan ve Yunanistan’dan alacaklarının çok altında fiyatla Türkiye’den temin etmiş oluyorlar. Oluşan fiyat farkları nedeniyle Pazar ihtiyaçları olan sebze, meyveyi dahi Türkiye’den temin eden insanlar, doğal olarak ilaç konusundaki ihtiyaçlarını da buradan karşılıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar düzgün ve uluslararası nitelikte hizmet vermeye çalışıyoruz. Genellikle reçetesiz ilaçları tercih ediyorlar ama bunun yanında reçeteyle ilaç temin edenler de var.” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz