Bu kez ruhsat sahibi firma bir parti ilacı gönüllü olarak geri çekti..  

bu-kez-ruhsat-sahibi-firma-bir-parti-ilaci-gonullu-olarak-geri-cekti-nbsp

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Dormofol için yaptığı duyuru


14 Ocak 2020 14:19

Isparta Şehir Hastanesinde yaşanan yaşanan ölüm ve yoğun bakıma alma vakasında kuşkuları üzerinde toplayan Dormofol isimli anestezi ilacının bir partisinde daha geri çekme işlemi uygulandığı bildirildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), bugün yaptığı duyuruda; Vem İlaç firmasının ruhsatına sahip olduğu “Dormofol %2 İ.V. İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon” adlı ürünün 908035 (SKT:07/2021) parti numaralısına, TUFAM bildirimleri ve ruhsat sahibi firmanın gönüllü geri çekme talebine istinaden geri çekme işlemi uygulandığını duyurdu. 

TİTCK'nın duyurusu şöyle;

İlaç geri çekme

Vem İlaç firmasının ruhsatına sahip olduğu “Dormofol %2 İ.V. İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon” adlı ürünün 908035 (SKT:07/2021) parti numaralısına, TUFAM bildirimleri ve ruhsat sahibi firmanın gönüllü geri çekme talebine istinaden  19 Kasım 2015 tarih ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği”ne göre 1. sınıf A seviyesinde  (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulanmış olup gereğinin yapılması ilgili firmaya duyurulmuştur. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz