BioNTech CEO'su Prof. Şahin, Trump'a cevap verdi..

biontech-ceosu-prof-sahin-trumpa-cevap-verdi

BioNTech'in CEO'su Prof. Şahin, Trump'ın "Geciktirdiler" iddiasına cevap verdi


13 Kasım 2020 14:03

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Covid-19 aşısı çalışmalarıyla ilgili olumlu gelişmeleri bilerek geciktirdiler" iddialarına açıklık getiren Pfizer ile birlikte Korona virüs aşısı geliştiren BioNTech'in CEO'su Prof. Uğur Şahin; "Bu aşıyı olabildiğince çabuk geliştirmek istiyoruz. Siyasetle işimiz olmaz." cevabını verdi.

ABD merkezli ilaç devi Pfizer ile BioNTech firması, geçtiğimiz pazartesi günü, geliştirdikleri Covid-19 aşısının yüzde 90'ın üzerinde başarılı olduğunu açıklamıştı. Söz konusu gelişme ABD'deki seçim sonuçlarının açıklanması sonrası geldiği için Trump'ın eleştirilerinin hedefi olmuştu.

İngiliz The Guardian gazetesine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Uğur Şahin, ilaç geliştirme çalışmalarının asla siyasallaşmaması gerektiğini ifade ederek;

"Bu aşıyı olabildiğince hızlı geliştirmek istiyoruz. Kendimize ait bir koordinat sistemimiz var. Her geçen gün önemliydi ve çaresiz bir şekilde testlerin sonuçlarını bekledik. Yeterince erken sonuç alamadık." ifadelerini kullandı.

Elde ettikleri bilgileri saklamanın etik olmayacağının altını çizen Prof. Şahin;

"İlaç araştırmaları asla siyasete bulaşmamalıdır. Bu, doğruluk ve bütünlük meselesidir. Bizim için önemli olan aşı geliştiriyor olmamız ve siyaset yapmamamız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz