Belediye eczanelere 'atık ilaç toplama kutusu' dağıttı..

belediye-eczanelere-atik-ilac-toplama-kutusu-dagitti

Beşiktaş belediyesi eczanelere 'atık ilaç toplama kutusu' dağıttı..


10 Haziran 2020 12:31

Beşiktaş belediyesi, ilaçların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılabilmesi için ilçedeki eczanelere 'Atık İlaç Toplama Kutusu' dağıttı.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat;

"Evlerinizde bulunan tarihi geçmiş ilaçları eczanelere bıraktığımız atık ilaç toplama kutularına atarak ilaçları ayrıştırmamıza yardımcı olarak toplum ve çevre sağlığına katkıda bulunabilirsiniz" dedi.

Toplumsal duyarlılık yaratmak için çevreci faaliyetler gerçekleştirdiğine dikkat çeken Beşiktaş Belediyesi çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların ayrıştırılması ve doğru şekilde imha edilebilmesi için bir çalışma başlattığını duyurdu.  

Böylece vatandaşlar evlerinde bulunan tarihi geçmiş, kullanılmayan ilaçları evinin yakınında bulunan herhangi bir eczaneye götürerek bu kutuya bırakabilecek. İlaç atıklarının kontrollü bir şekilde toplanmasının çok önemli olduğunu söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, çalışmayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da duyurdu.

Akpolat, "İçinde kaldığımız ekolojik dengeye zarar veren atık ilaçları yerinde ayrıştırarak bu zararın önüne geçebiliriz. Eczanelerimize bıraktığımız atık ilaç toplama kutularına getireceğiniz günü geçmiş ve kullanılmayan ilaçlarla Beşiktaş'ta atık ilaçları artık yerinde ayrıştırarak toplum ve çevre sağlığını korumaya çalışacağız" dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz