Kullanım ilkelerinin değişmesi için dava açıldı..

bazi-ilaclarin-kullanim-ilkelerinin-degismesi-icin-dava-acildi

Antalya Eczacı Odası SUT'da yapılan bazı düzenlemelerin iptali için Danıştaya başvurdu.


28 Eylül 2019 11:36

Antalya Eczacı Odası, Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan son değişikliklerden bazılarının iptali için Danıştay'a dava açtı.

İptali istenen değişiklikler;

SUT'nin 4.2.2-Anti depresanlar ve anti psikotiklerin kullanım ilkeleri, 4.2.25-Pregabalin ve gabapentin etken maddeli ilaçların kullanım ilkeleri, ayrıca SUT'nin 4.2.35a ve 35b maddeleri ve aynı tebliğin 4.2.24 A ve B numaralı maddelerinde Koah ve Astım ilaçları ile ilgili düzenlemeleri içeriyor

Antalya Eczacı Odasının duyurusu şöyle;

Bilindiği üzere 4 Eylül 2019 tarihinde SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklikler yapılmıştır.

Tebliğin 16.madde a ve b fıkrası, 26.maddesi, 27.maddesi, 28.madde a fıkrası 3.alt fıkrası, 31.madde 4. fıkrası, 36.madde 1.ve 2. fıkralar ve 39.maddesi hükümlerinin değişikliğinin iptali için Danıştay başkanlığına odamız hukuk müşavirliğini yapmakta olan Av. Bahadır Çolakoğlu tarafından yürütmenin durdurulması talepli dava açılmıştır.

İlgili maddeler SUT'nin 4.2.2-Anti depresanlar ve anti psikotiklerin kullanım ilkeleri, 4.2.25-Pregabalin ve gabapentin etken maddeli ilaçların kullanım ilkeleri, ayrıca SUT'nin 4.2.35a ve 35b maddeleri ve aynı tebliğin 4.2.24 A ve B numaralı maddelerinde Koah ve Astım ilaçları ile ilgili düzenlemeleri içermektedir.

Sağlıkla ilgili bir alanda ekonomik öncelikler birinci sıraya alındığında sorunlar ortaya çıkacak, hastalar bundan olumsuz etkilenecektir. Ayrıca sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı, bir ekonomik ve sosyal haktır.

Dava dilekçemiz duyurumuz ekinde bulunmakta olup, meslektaşlarımızın bilgisine önemle sunulur.

Danıştay dava dilekçesi için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz