Bayer'den eczacılara mail var..!

bayerden-eczacilara-mail-var

Bepanthol'ün internet ve zincir mağazalardan satılıması tartışması devam ediyor.


23 Eylül 2018 14:23

Bayer'in "Bepanthol” markalı ürünlerini, bebek ürünleri satan bir internet sitesinden ve aynı isimli zincir mağazalarından satışa çıkarma kararının yankıları sürüyor. Başta Türk Eczacıları Birliği (TEB) olmak üzere çeşitli oda meslek örgütleri tepkilerini açıkladılar.

TEB'in yayınladığı, tüm eczacı odalarının ortak deklarasyonunda Bayer'in konu hakkındaki görüşüne de yer verilmişti.

Deklarasyonda;

"Bayer’e, bu kararın açıklamasını sorduğumuzda, Bepanhtol’ü “herhangi tedavi edici bir özelliği olmayan ürün” olarak piyasaya arz ettiklerini, bağımsız bir ticari işletme olarak bizimle iş birliği içinde karar almayacaklarını, ticari bağımsızlıklarına, marka ve itibarlarına zarar verecek nitelikteki yönlendirmelerimizin taraflarınca hukuken kabul edilmeyeceğini de ifade ederek Birliğimize ve eczacı meslektaşlarımıza yönelik yaklaşımını net bir şekilde göstermiştir." deniyordu.

Firmadan eczacılara mail

Önceki gün Bir gelişme daha oldu ve Bayer'den eczacılara yaşanan Bepanthol krizine ilişkin bir mail geldi. Sosyal medyada da yayınlanan mailde şu ifadeler yer alıyordu;

"Bepanthol markalı kozmetik ürünlerimiz, Avrupa Birliği'nde kozmetik statüsünde var olan ve kozmetik işlevine sahip, herhangi bir tedavi edici özelliği olmayan, ilaç statüsü dışındaki ürünler olarak, Türk kozmetik mevzuatına uygun şekilde Türkiye2de piyasaya arz edilmiştir."

Eczacılar kendilerini kandırılmış hissediyor

Bu mailde Bepanthol markalı ürünlerin kozmetik olduğu, herhangi bir tedavi edici özelliği olmadığı kaydediliyordu.. Dolayısıyla reklamı da yapılabilir, internette de satılabilirdi.

Eczacılar ürünün başından itibaren şimdiki hali ile lanse edilmiş ve internet/zincir mağazalarda satılmış olması halinde diğer pek çok üründe olduğu gibi bir sorun olmayacağını kaydediyorlar. Ancak ayni markanın çıkışını eczaneler üzerinden yapmış olmasını ve yıllarca “Sadece eczanede satılır" ibaresiyle pazarlanmış olmasını kabul edemiyorlar; kendilerini ticari olarak kullanılmış/kandırılmış  hissediyorlar.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz