Batman'da eczanelerden içeriye hasta alınmamasına karar verildi..

batmanda-eczanelerden-iceriye-hasta-alinmamasina-karar-verildi

Kararı TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mehmet Emin Beyaz duyurdu


21 Mart 2020 21:45

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mehmet Emin Beyaz Batman İl Umumi Hıfzısıhha Kurulunun , "...eczanelerden içeriye vatandaşların alınmamasına yönelik düzenleme yapılmasına.." ilişkin kararını duyurdu.

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, bölge eczacılarının taleplerini kabul ederek;

“Özellikle hastaneden çıkan vatandaşların uğradığı eczanelerde kalabalığın önüne geçilmesi adına, eczanelerden içeriye vatandaşların alınmamasına yönelik düzenleme yapılmasına, kapıdan veya açılacak bir pencereden reçetelerin alınarak ilaçların aynı yöntemle teslim edilmesine,”oybirliği ile karar altına aldı.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mehmet Emin Beyaz kararı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu;

“TÜM TÜRKİYEYE EMSAL OLMASINI DİLİYORUM....Eczacının bu şekilde hizmet vermesi en doğrusu.”

Eczanelerimiz 1.Basamak Sağlık Hizmet sunuculuğunun yapıldığı bir yer.Süreçte tüm eczanelerimiz Hastaların yoğun olarak bulunduğu yerlerin başında gelmektedir.Hem Eczacılarımız-çalışanlarımız hem de hastalarımız açısından tüm önlemleri almamıza rağmen içimiz rahat değildi ve virüs bulaşma riski üst seviyedeydi.Bu konuda yaptığımız uyarı ve tavsiyelerimizi dikkate alarak eczacılarımızın kapı önünde ya da kepenk arkasında hizmet vermesine cevaz veren Batman İl Hıfzısıhha Kuruluna teşekkür ederim.Tüm Türkiye’ye emsal olmasını umduğum bu olur İçin Sağlık il Müdürümüz ve SN Valimiz başta olmak üzere tüm Kurul Üyelerini tebrik ederim."


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz