Başkale'de araziye gizlenmiş 9 çuval tıbbi ilaç ele geçirildi..

baskalede-araziye-gizlenmis-9-cuval-tibbi-ilac-ele-gecirildi

Bölge jandarması Van'ın Başkale ilçesinde araziye gizlenmiş ilaçları ele geçirdi


24 Kasım 2020 16:08

İlaç kaçakçılığı şu veya bu oranda, her dönemde vardı. İlaç kaçakçılığı, eskiden daha çok Türkiye'de sıkıntısı çekilen çeşitli ilaçların, bavul ticareti yolu ile yurda getirilmesi şeklinde olurdu. Bir süredir bunun yanına, bir de yasa dışı yollarla ters yönde ilaç sevkiyatı eklendi. Türkiye'den dış ülkelere. Çoğunlukla ilaç tedarikinde sıkıntı yaşayan komşu ülkelere, kimi zaman da ilaç fiyatları daha pahalı olan, daha uzaktaki ülkelere. ABD'nin yaptırımları nedeniyle sıkıntı çeken İran, muhtemelen ilk sırada.

Polis ve jandarmanın etkili takibi nedeniyle şimdilerde revaçta olan stoklama metodu, yurt dışına kaçırılacak ilaçları sevk edilene kadar sınıra yakın bölgelerde, kırsal alanda toprağa gömmek veya araziye saklamak.

Bu konuda yeni bir olay önceki gün yaşandı. Jandarma Van'ın Başkale ilçesinde arazide gizlenmiş 9 çuval tıbbi ilaç ele geçirdi. İlaçların Türkiye üzerinden kaçak yollarla İran'a götürülmek istendiği belirtildi.

Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Eşmepınar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ihbar üzerine Böğrüpek Mahallesi Liz Deresi mevkiinde arazi araması yaptı. Yapılan arazi aramalarında Türkiye üzerinden İran’a kaçak yollarla götürülmek istendiği belirtilen 9 çuvalda; 9 bin 672 tablet, 118 bin 885 hap, 380 şişe kapsül, 140 enjektör, 2 aerosol Türk menşeli tıbbi ilaç ele geçirildi. Tıbbi ilaçlara el konulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz