Ankara Eczacı Odası Başkanı önemli imalarda bulundu..

ankara-eczaci-odasi-baskani-onemli-imalarda-bulundu

AEO Başkanı Taner Ercanlı, Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı..


30 Mart 2020 00:31

Ankara Eczacı Odası (AEO) Başkanı Taner Ercanlı, sosyal medya sayfasında önemli bir açıklama yaptı. "Son zamanlarda sosyal medyada tarafıma ilişkin yürütülen linç kampanyası nedeniyle bu açıklamayı yapmam zorunlu hale gelmiştir." cümlesiyle başlayan açıklamada, kendisine karşı karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade ederek bu iddialara cevap verdi.

Ercanlı açıklamalarının bir bölümünde;

"Oda yöneticisi olduktan sonra eczane dekorasyon firması kurup muvazaa komisyonuna gelen meslektaşlarımızı o firmaya yönlendirmiyoruz." ifadelerini kullanarak son derece önemli bir imada bulundu.

Ercanlı'nın açıklamasında; "İftira kampanyasını başlatan ve devam ettiren isimler ile ilgili olarak önümüzdeki pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacak ve gerekli yasal süreci başlatacağım." ifadeleri de yer aldı.

AEO Başkanı Taner Ercanlı'nın açıklaması şöyle;

ECZACI KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Meslektaşlarım,

Son zamanlarda sosyal medyada tarafıma ilişkin yürütülen linç kampanyası nedeniyle bu açıklamayı yapmam zorunlu hale gelmiştir.

Göreve geldiğimiz Eylül ayından bu yana arkadaşlarımla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği bu olağanüstü şartlarda meslektaşlarımızın yanında olmaya çabalıyor ve süreci başarılı bir şekilde yönetmeye gayret ediyoruz.

Değerli Meslektaşlarım,

Gelelim yürütülen karalama kampanyasına,

Bir eczacı meslektaşınız olarak 2006 yılında kurulan Koç ilaç Ltd.Şti.’nin kurucu ortağı olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemizin ihracat hedeflerine katkı sunan, üretim yapan, 40’ın üzerinde markası, bir adet faydalı model sahibi olan bu şirket ticari hayatına başarı ile devam etmektedir.

Şirketin faaliyet alanları içinde tıbbi cihaz ve medikal malzemelerin satışı ve ihracatı da bulunmaktadır. Covid-19 tanı kitleri de bu kapsamda, yurt dışından ithalatını yasal yollarla yapan bir firmadan temin edilmek sureti ile yine yurt dışına ihracatı planlamış ancak herhangi bir satış gerçekleştirilmemiştir.

Koç İlaç faaliyet gösterdiği 15 yıl boyunca hiçbir devlet kurumuna, dernek ya da meslek örgütüne fatura kesmemiş ve kesmeyecektir.

Değerli Meslektaşlarım,

TEB Başkanımız Sayın Erdoğan Çolak’ın bir TV kanalında “Sağlık Bakanlığı hızlı test kitlerini eczanelere dağıtsın biz eczanelerden ücretsiz olarak halka ulaştırırız.” açıklamasından sonra şahsıma karşı kasıtlı bir linç kampanyası başlatılmıştır. TEB ile kurucu ortağı olduğum şirket arasında ticari ilişki bulunduğu algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu açıklama sonrasında katıldığım bir televizyon programında, eczanelerde test kiti uygulamasının mümkün olmadığına ilişkin fikrimi beyan etmiştim.

Tekrar belirtmek isterim ki, benim ne TEB ile ne de başka bir eczacılık meslek örgütü ile ticari bağım olamaz, olmamıştır ve kesinlikle olmayacaktır.

Değerli Meslektaşlarım,

Açıkça beyan etmek isterim ki, eczanemin ve ortağı olduğum şirketin bütün kayıtları tüm meslektaşlarıma açıktır. Oda seçimlerinden önce yaptığımız çalışmalarda meslektaşlarımıza sadece kendimizi ve projelerimizi anlattık. Rakiplerimizle ilgili tek bir kötü söz söylemedik. Rakiplerimizden aynı yaklaşımı göremesek de camiamıza yakışır bir düzeyde süreci sürdürdük ve seçimleri kazandık. Görülüyor ki, aklı hâlâ Eylül ayındaki Oda seçimlerinde kalmış, seçimde ortaya çıkan iradeyi hazmedememiş ve o gün bulundukları noktadan bu yana bir adım ilerleyememiş bazı şahıslar, yaşadığımız bu olağanüstü dönemde maalesef birlikteliği öne çıkaracak bir aklı değil, siyasi fırsatçılığı seçmişlerdir. Yöntem olarak da ne meslek ahlâkına ne vicdana sığan, daha önce Oda yöneticiliği yapmış bir kimseye asla yakışmayacak bir karalama kampanyasının fitilini ateşlemişlerdir.

Bizler;

Sizlerin verdiği sorumluluğu omuzlarımızda hissediyoruz.

Oda yöneticisi olduktan sonra eczane dekorasyon firması kurup muvazaa komisyonuna gelen meslektaşlarımızı o firmaya yönlendirmiyoruz.

Bizler;

Sosyal medya kanalları üzerinden, meslektaşlarımıza hakaret etmiyor, hırsımıza yenik düşüp meslektaşlarımıza hiçbir dayanağı olmayan yalan iftiralar atmıyoruz.

Bizler;

Taşıdığımız akademik unvana ihanet edercesine Odadaki görevlerimiz üzerinden rant sağlamaya çalışmıyoruz.

Bizler;

Yaşadığımız şu zor günlerde siyasi rant peşine düşmüyor, meslektaşlarımızın yanında olmak için çaba gösteriyoruz.

Bizler;

Kendimize gururla eczacı diyoruz, yasal zorunluluk olan avukatlık stajını yapmadan kendimizi avukat ilan etmiyoruz.

Birlik beraberliğimizin ne denli önemli olduğunu çok iyi biliyor, bölmek yerine toparlamak adına adımlar atıyoruz.

Bizler;

Odanın kaynaklarını har vurup harman savurmuyoruz, görevimizin gereği olarak üzerimize düşeni yapıyor güveninize layık olmaya çalışıyoruz.

Değerli Meslektaşlarım,

Benim alnım ak vicdanım rahat. Şahsıma bu çirkin iftiraları atan kimselere hodri meydan diyorum. İftira kampanyasını başlatan ve devam ettiren isimler ile ilgili olarak önümüzdeki pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacak ve gerekli yasal süreci başlatacağım.

Örgüt bilinci ve disiplininden nasibini almamış bu kişilerin, attıkları iftirayı kanıtlamakla mükellef oldukları asla unutulmamalıdır.

Yürütülen karalama kampanyası nedeniyle bunları sizinle bu açıklıkta paylaşmak zorunda kaldığım için üzgünüm.

Sonuç olarak;

Bu iftiralar bizi asla yıldıramaz.

Dün olduğu gibi bugün de sizlerin güvenine layık olmaya çalışacak ekibimle mesleğime katkı koymak için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim.

Saygılarımla.

Ecz. Taner Ercanlı / Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz