Actemra'nın  IV formları 21 Eylülden itibaren eczanelere verilmeyecek..

actemranin-nbsp-iv-formlari-21-eylulden-itibaren-eczanelere-verilmeyecek

Yapılan açıklamada ürünün tüm kanallara verilmesinin mümkün olmadığı belirtildi


16 Eylül 2020 19:28

Türk Eczacıları Birliği heyetinin, yeni Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç. Dr. Tolga Tolunay'ı ziyaret ederek, Koronavirüs tedavisinde kullanılan Tosilizumab etken maddeli “Actemra” isimli ilacın temininde yaşanan sıkıntıların çözümlenmesi için talepte bulunmasından bir gün sonra, ruhsat sahibi firma olan Roche, 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren ilacın IV formlarının eczane kanalına sağlanamayacağını duyurdu.

Verilen bilgide,

"...gelinen noktada bu ürünlerin IV formlarının (ACTEMRA 80 mg/4 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti, ACTEMRA 200 mg/10 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti ve ACTEMRA 400 mg/20 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti) tüm satış kanallarına arz edilmesi maalesef mümkün ve sürdürülebilir görünmemektedir." ifadeleri kullanıldı ve

"21 Eylül 2020 tarihinden itibaren bu IV formlarını eczane kanalına sağlayamayacağımızı üzülerek ifade etmek isteriz" denildi.

Roche'un yaptığı bilgilendirme şöyle;

Roche Satış İdari İşler Müdürlüğü, dağıtım kanalı ve diğer ilgililere gönderdiği açıklamada, Actemra 80 mg/4 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti, Actemra 200 mg/10 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti, Actemra 400 mg/20 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti ve Actemra 162 mg/0.9 mL S.C. enjeksiyonluk çözelti içeren kullanıma hazır enjektör ürünleri hakkında şu bilgileri paylaştı;

"Sayın İlgili,

Sizleri önemli bir hususta bilgilendirmek istemekteyiz.

Bilindiği üzere, ruhsat sahibi olduğumuz, yukarıda konu başlığı altında sayılı beşeri tıbbi ürünlere yönelik talep, bu ürünlerin dünya genelinde COVID ilişkili sitokin fırtınasında kullanılması sebebiyle son dönemde ciddi artış göstermiş, talepte yaşanan bu artış Merkez firmamız tarafından üretim kapasitesinde gerçekleştirilen artışla karşılanmaya çalışılmıştır.

Söz konusu ürünlerin Ülkemize ithalatı, bu ürünleri tedavilerinde kullanan mevcut hastalarımız gözetilerek ve ayrıca Sağlık Bakanlığımız takdiriyle bu ürünlerin tedavi algoritması ve ek onaya gerek olmayan endikasyon dışı ilaç listesine dahil edilerek COVID ilişkili sitokin fırtınasında kullanılabildiği dikkate alınarak, kayda değer surette artırılmış olunmasına karşın, gelinen noktada bu ürünlerin IV formlarının (ACTEMRA 80 mg/4 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti, ACTEMRA 200 mg/10 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti ve ACTEMRA 400 mg/20 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti) tüm satış kanallarına arz edilmesi maalesef mümkün ve sürdürülebilir görünmemektedir.

Bu çerçevede, oluşan bu durum sebebiyle mevcut stok durumumuz ve önümüzdeki dönemde tedarik edilebilecek ürün miktarları göz önüne alınarak;

* hastanede yatarak tedavi gören hastalarda kullanımı için ek onaya gerek olmayan endikasyon dışı ilaç listesine eklenen ve tıbbi acil bir durum teşkil eden) COVID ilişkili sitokin fırtınasında acil olarak kullanılabildiği için, yukarıda değinilen ACTEMRA 80 mg/4 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti, ACTEMRA 200 mg/10 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti ve ACTEMRA 400 mg/20 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti isimli IV formlarımızın tedariğini sadece Kamu Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri ve Özel Hastanelere sağlamaya devam edeceğimizi,

* ancak 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren bu IV formlarını eczane kanalına sağlayamayacağımızı üzülerek ifade etmek isteriz.

Diğer yandan ACTEMRA 162 mg/0.9 mL S.C. enjeksiyonluk çözelti içeren kullanıma hazır enjektör adlı ürünümüzün serbest eczanelere tedariğine devam edileceğini ifade etmek isteriz.

Bu süreçte mevcut tedavilerine IV formlarla (ACTEMRA 80 mg/4 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti, ACTEMRA 200 mg/10 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti ve ACTEMRA 400 mg/20 ml İnfüzyonluk Konsantre Çözelti) devam eden Romatoid Artrit, Sistemik Jüvenil İdiopatik Artrit ve Poliartiküler Jüvenil İdiopatik Artrit hastalarının ilaca erişim sorunları yaşamaması için konu hakkında tedavi eden hekimlerine yönlendirilmelerini önemle hatırlatmak isteriz.

Saygılarımızla”


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz