Abdi İbrahim Otsuka yeni bir sosyal sorumluk kampanyası başlatıyor..

abdi-ibrahim-otsuka-yeni-bir-sosyal-sorumluk-kampanyasi-baslatiyor

Kampanyanın kamuoyuna duyurusu 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde yapılacak


09 Ekim 2020 14:01

Abdi İbrahim Otsuka, "Öyle Söyleme" sloganı ile bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatıyor. Yapılan açıklamada kampanyanın amacı şöyle ifade edildi;

"..Damgalamanın dilde başladığına dikkat çeken kampanyamızda, “ÖYLE SÖYLEME” diyerek herkesi günlük dilde ruhsal sorunlara atıfta bulunan hakaretvari söylemlerden uzak durmaya, hasta ve hasta yakınlarının yaşadıkları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Kampanyanın amacı, günlük dilde sıkça rastlanan örnek ifadelerle kampanya posterinde de şöyle anlatıldı:

"Öyle Söyleme Damgalama dilde başlar..

Belki ruhsal hastalığı olanlara söylemiyorsun ama; kullandığın bazı sözcükler onların hayatına zarar veriyor. "Ruh hastası yaa!" diye dalga geçiyorsun, "Şizofren midir nedir?" diyorsun, "Otistik misin kardeşim" diye bağırıyorsun, "Dengesize bak, tam bipolar" diye isim takıyorsun.

Öyle Söyleme, çünkü sen farketmesen de ruhsal hastalıklar ile mücadele edenler ve yakınları senin bu sözcükleri hakaret olarak kullandığını biliyorlar, duyuyorlar.

Artık öyle söyleme, damgalamayı önce dilinde bitir!"

Abdi İbrahim Otsuka'nın açıklaması şöyle;

Değerli iş ortağımız;

Ülkemizin lider ilaç şirketi Abdi İbrahim ve Japonya’nın en köklü ilaç şirketlerinden Otsuka’nın %50 ortaklığıyla kurulan Abdi İbrahim Otsuka olarak, büyük önem verdiğimiz bir projemiz hakkında siz değerli iş ortaklarımıza bilgi vermek istiyoruz.

Şirketimizin iyileştirmede yenilikçilik yaklaşımı çerçevesinde, toplum sağlığı için ürettiğimiz ilaçlar kadar sosyal sorumluluk faaliyetlerimizle de ülkemize değer katmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, tedavi alanlarımız arasında yer alan ruh sağlığı konusunda toplumsal bir farkındalık girişimi başlattığımızı duyurmak istiyoruz.

Dünyadaki en prestijli ödüllerden biri olan ESOMAR Vakfı’nın büyük ödülünü aldığımız Türkiye Şizofreni Algısı Bilgi Düzeyi ve Şizofreniye Bağlı Damgalama ve Ayrımcılık araştırmasının sonuçlarından hareketle, ruhsal sorunlar yaşayanlar ve yakınlarının hayatındaki zorluklar arasında ilk sırada gelen damgalamaya karşı yeni bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatıyoruz.

Damgalamanın dilde başladığına dikkat çeken kampanyamızda, “ÖYLE SÖYLEME” diyerek herkesi günlük dilde ruhsal sorunlara atıfta bulunan hakaretvari söylemlerden uzak durmaya, hasta ve hasta yakınlarının yaşadıkları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu yıl 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde duyurusunu kamuoyu ile paylaşacağımız çalışmamızda günlük dilde kullandığımız kelimelere dikkat etme çağrısı yaparken değişimin dilde başladığını vurguluyoruz.

Sizlerin bu konudaki duyarlılığınızın da bu önemli sosyal sorumluluk girişimi için büyük değer taşıdığını ifade etmek isteriz.

Sizlerden ricamız, arkadaşlarınızla, ailenizle, iş çevrenizle iletişim kurarken ve hatta düşüncelerinizde kullandığınız sözcüklere bir kez de bu gözle bakmanız.

Lütfen siz de bize katılın, ÖYLE SÖYLEMEYİN!

Hep birlikte mücadele ederek, kullandığımız dili ruhsal hastalıklar yaşayanların hayatını zorlaştıran sözcüklerden arındıralım. Hayatı ve geleceği bir kez de konuşarak iyileştirelim.

Saygılarımızla,

ABDİ İBRAHİM OTSUKA


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz