ABD Koronavirüs'e karşı bir mide ilacını deniyor..

abd-koronaviruse-karsi-bir-mide-ilacini-deniyor

Famotidine, tedavide sıtma ilacı hidroksiklorokin ile beraber hastalarda deneniyor


27 Nisan 2020 12:23

Korona virüsünün en çok can kaybına yol açtığı ülke olan ABD'de, Feinstein Klinik Araştırmalar Enstitüsü uzmanları hastaların tedavisinde mide yanmasına iyi gelen ilacı denemeye başladıklarını açıkladı. Doktorlar, "Bu ilaç ucuz ve yaygın" derken insanların aşırı dozlarda almaması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

New York Post’un haberine göre Feinstein Klinik Araştırmalar Enstitüsü, Korona hastalarında mide yanmasına iyi gelen ilaçla tedavi yöntemini test ettiklerini açıkladı. Mide ilaçlarının etken maddesi ‘famotidine’nin Covid-19’a karşı önleyici etkisi olduğunu öne süren uzmanlar, bunu 150 kişilik hasta grubu üzerinde uygulamaya başladı.

Henüz ilk aşamada

Söz konusu tedavinin, sıtma ilacı hidroksiklorokin ile beraber hastalara uygulandığını belirten uzmanlar, çalışmanın henüz ilk aşamalarda olduğunu ve sonuçların en kısa sürede açıklanacağını ifade etti.

Araştırma ekibinden Dr. David Battinelli, Northwell's North Shore Üniversite Hastanesi, Long Island Yahudi Tıp Merkezi ve Lenox Hill Hastanesi’nde çalışmanın uygulandığını söyledi.

Kilit kelime: "eğer.."

Batinelli, testlere 1250 hastanın katılmasını hedeflediklerini de ekledi.

Araştırmayı yürüten ekipte yer alan Dr. Kevin Tracey;

“Tıp tarihinde bir hastalığı iyileştiren bir ilacın farklı bir hastalık üzerinde etkisi olduğunu çok gördük. Eğer famotidine işe yararsa, buradaki “eğer” kelimesine vurgu yapıyorum, bu ilacı geniş ölçekli kullanmak mümkün olabilir” dedi.

Tracey, “Bu ilaç yaygın, çok rahat erişilebiliyor ve ucuz. Fakat şu an hastanedeki denemelerimizde çok yüksek dozda ilaç veriyoruz. Şu an dürüst olmak gerekirse faydası var mı bilmiyoruz. Normalde alınan dozun 9 katını hastalara veriyoruz. Dolayısıyla eczaneye giderek bu ilaçtan almayın” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz