9'u doktor, 3'ü eczacı, kalanı ilaç şirketi yetkilisi 14 kişiye operasyon..

9u-doktor-3u-eczaci-kalani-ilac-sirketi-yetkilisi-14-kisiye-operasyon

2017 yılından beri ilaç şirketinin doktorlara 500 bin Euro dağıttığı öne sürüldü


19 Aralık 2019 11:05

Almanya'da içinde hastanelerin, eczacıların, doktorların ve ilaç şirketlerinin bulunduğu şebeke çökertildi. Kanser ilacı dolandırıcılığı yaptığı anlaşılan şebeke için 47 yere eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 420 polis 6 savcı görev yaptı.

Hamburg, Schleswig Holstein ve Aşağı Saksonya Eyaletleri’nde kanser ilacı şebekesi olduğu anlaşılan dokuzu doktor, üçü eczacı, diğerleri ilaç şirketi yetkilileri olmak üzere 14 kişiye operasyon düzenlendi. Zararın en az 8.6 milyon olduğu tahmin ediliyor.

NDR televizyonu ve Die Zeit gazetesinin haberine göre şüpheli ilaç şirketi, doktorlara rüşvet karşılığı kanser ilacı reçetesi yazdırmış. 2017 yılından beri şüpheli ilaç şirketinin doktorlara 500 bin Euro rüşvet dağıttığı, lüks otomobiller verdiği ve muayenehaneleri için pahalı donanımları karşıladığı ileri sürüldü.

Bir kanser terapisi 100 bin euro..

Kanser hastaları için reçetenin hangi özel eczanelere gönderileceğine ve hangi ilaçların kullanılacağına doktorlar karar veriyor. Bir kanser terapisinin masrafı 100 bin Euro civarında. Bu nedenle pahalı reçeteler eczaneler ve ilaç şirketleri için çok kazançlı bir iş.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz