26 Nisan Eczane Teknisyenleri Günü..!

26-nisan-eczane-teknisyenleri-gunu-kutlu-olsun

26 Nisan, Konfederasyonunun belirlediği Teknisyenler günü olarak kutlanıyor.


25 Nisan 2019 11:27

Yarın 26 Nisan 2019, "Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri günü" ya da kısaca "Eczane Teknisyenleri günü". Gün, Eczane Teknisyenleri Konfederasyonunun kararıyla bu yıldan itibaren kutlanmaya başlıyor.

Konfederasyon Başkanı Aydın Dağ, "Teknisyenler Günü"nün, Konfederasyonu oluşturan 7 Federasyon ve Federasyonlara bağlı il ve ilçelerde kurulmuş dernekler tarafından hazırlanan etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Çeşitli derneklerin organize ettiği kutlama toplantılarına ilişkin duyurular sosyal medyada yayınlanıyor.

Konfederasyonun yayınladığı teknisyenler günü duyurusunda 26 Nisan tarihinin neden Teknisyenler Günü olarak seçildiği şöyle açıklanıyordu.

Neden 26 Nisan?

"26 Nisan 2011 tarih ve 27916 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6225 sayılı bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dar Kanunun 9.maddesi ile 1219 sayılı Kanuna eklenen maddede, “eczane teknikeri” tanımlanmış ve 11.madde ile Mezkûr Kanuna “Geçici Madde 7” eklenmiştir.

Geçici madde 7’de “ 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu çerçevesinde eczanede çalışan destek personel eğitimin tamamlamış olanlar eczane teknikeri yetkisiyle çalışabilir” şeklinde düzenleme yapılmıştı.

Mesleğin tanımlanması bu tarihte yapıldığından “ 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü” olarak kutlanacaktır.

Bu konu ile ilgili olarak, bazılarınca farklı bir tarih ortaya atılarak spekülasyon yapılmasına itibar edilmemeli kişilerin bağlı bulundukları derneklerin bağlı bulundukları üst kuruluşlarınca almış oldukları karara uymaları önemle rica olunur."

Bir günün iki talibi..

Konfederasyon duyurusunda da altı çizildiği gibi, Teknisyenler Günü'nün tarihi konusunda alttan alta yürüyen bir tartışma konusu var.

İstanbul'daki üç teknisyen derneğinden biri olan "Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği" 5 Nisan tarihinin Teknisyenler günü olarak kutlanması gerektiğini savunuyor ve bu tarihin bir süredir Teknisyenler Günü olarak kabul edilmesini istiyor ve kutluyor.

Derneğin Başkanı Habeş Anık, 5 Nisan 2018 tarihinde Eczaciyiz.net'e bu konuda özetle şu bilgiyi vermişti:

"Derneğimiz mesleki sivil toplum kuruluşu olarak hiç bir kurum ve kuruluşa bağlı değildir. UYAP dahil devletin ilgili kademeleri ile sürekli görüş halindeyiz. Özel gün kutlaması konusunda yıllardır herhangi bir girişim olmadı. 2012 yılında yaptığımız girişimler ve başvuruların cevaplarını 2014'te ancak alabildik. Geçen yıl en yoğun kutlanma dönemini yaşadık."

"Her dernek kendisi belirlerse..?"

Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ ise konuya şöyle yaklaşıyor;

"Kutlama gününün hangi gün olacağı konusu eczane teknisyenlerinin geniş mutabakatı ile belirlenmelidir. Bu da ancak Konfederasyon çatısı altında olabilir.

Şu anda bir başka tarihin ortaya atılarak, kutlama zorlaması yapılmasını doğru bulmuyorum. Neden derseniz, her dernek kendisi bir gün belirlemeye kalkarsa 78 dernek var..!"

Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri günü tüm eczane çalışanlarına kutlu olsun..


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz