11 aktardan 11 örnek alındı.. Ve sonuç..

11-aktardan-11-ornek-alindi

Kanal D haber muhabirlerinin aktarlarda yaptığı araştırmanın ilginç sonucu..


23 Ekim 2018 22:56

Kanal D ana haberde bugün (23.10.2018) akşam haberlerinde ilginç bir haber yayınlandı. Meraklısı için not; saat tam 19.50'de.

Önce bir ön bilgi; papatya çayı sakinleştirici, hazmı kolaylaştırıcı etkisiyle, grip ve soğuk algınlığında görülen yararı ile yaygın olarak kullanılan bir çay çeşidi. Kaynaklara göre kullanımı siyah çaydan sonra ikinci sırada. Doğal ilaç niyetine kullanılıyor.

Kanal D'nin haber muhabirleri de tam da grip mevsimi öncesinde, aktarlarda kiloyla satılan bu papatya çaylarını konu alan bir araştırma yapmışlar. Aktarları dolaşarak ve 11 farklı aktardan 11 ayrı papatya çayı satın almışlar. Sonra papatya çayı adıyla satılan bu malzemeyi laboratuara götürüp analiz ettirmişler. Alınan örnek papatya çaylarının laboratuar ortamında analizi yaklaşık 4 gün sürüyor.

Laboratuarda yapılan analizlerde 11 ayrı aktardan alınan ve hepsi de papatya çayı adıyla satılan bu örneklerin hiçbiri gerçek papatya çayı çıkmamış! İçlerinde papatya çayı yok. Ya ne var? Analizi yapan uzman onu tam olarak açıklamadı. Belki söylemeye utanmıştır. Kısaca ve özetle "yabancı madde" ama gerçek papatya çayı değil..!

Analizi yapan uzmanın cümlesiyle tekrarlarsak, şöyle dedi uzman; " Hiçbir şekilde gerçek papatya çıkmamıştır..! Papatya diye, papatya yerine başka bitki cinslerini içiyoruz."  

Papatya yerine içilen bu çayların zararı ne?

Bunu da Fitoterapi Ana Bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada'dan öğreniyoruz. Şöyle diyor Yeşilada; "Çocuklarımıza bebeklerimize verdiğimizde belki başka riskler ortaya çıkabilecektir. Açıkta satılan ürünleri almamak lazım. Poşet çaylar en sağlıklı çay sunum şeklidir.

Güncelleme notu:

Haberi yayınladıktan ve Facebook sayfamızda paylaştıktan sonra bazı karşı yorumlar geldi. Bunları Facebook sayfamızda görebilirsiniz.

Haberde yazılanları anlamamakta direnenler için Kanal D ana haberin video linkini sunuyoruz. Papatya çayı haberinin zamanı 36:55..

Haberin videosu için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz