Mal fazlasına karşı iskonto..

mal-fazlasina-karsi-iskonto

İstanbul'lu eczacıların yüzde 54'ü "mal fazlası" yerine "iskonto" yapılmasını tercih ediyor.


06 Ocak 2015 00:00

Eczacının gündemindeki tartışma konularının önde gelenlerinden birisi de, "Mal fazlası" konusu. Bu konuda tam bir görüş ayrılığı var. Kimi eczacılar mal fazlasını şiddetle savunuyor, hatta aralarında "Mal fazlası olmadan eczacı yaşayamaz" diyecek kadar şiddetle savunanları da çıkıyor.

Diğer grup ise mal fazlasının istismar edildiği ve eczacıdan çok depocuya yarar sağladığı görüşünde. Bu gurup özellikle kampanyalarda öne sürülen yüksek oranlı mal fazlalarının göz boyayıcı olduğuna ve eczacıyı satamayacağı kadar çok mal almaya sevk ettiğine de dikkati çekiyor.

Bu ikilem İstanbul Eczacı Odasının yaptırdığı araştırmada eczacılara sorudu. "Gündemde olan mal fazlası uygulamasının kaldırılarak, yerine iskonto verilmesini tercih eder misiniz?"

Bu soruya İstanbul'daki eczacıların yüzde 54'ü "Evet" cevabını verdi. "Hayır" diyenlerin oranı ise yüzde 36'ydı. Kalan yüzde 10'ise bu konuda fikir beyan etmedi.

Görünen o ki; mal fazlasını yararlı görmeyen, onun yerine ecza deposunun kendilerine fatura üzerinden doğrudan iskonto yapmasını tercih eden eczacıların oranı, İstanbul'da yarıyı aşmış durumda.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Ziyaretçi
17/01/2015 17:09
Meslekdaşlarımın işi zor.Firmalar iskontoyu kabul etmez.
Yorum yaz