Türkiye ilaç pazarı gözlem raporu -3

turkiye-ilac-pazari-gozlem-raporu-3

2014 yılı ikinci altı aylık dönemi pazar durumu..


15 Nisan 2017 14:55

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türkiye ilaç pazarının genel durumunu yansıtmak üzere Türkiye İlaç Pazarı Gözlem Raporu 3'ü hazırladı.

2014 yılı ikinci altı aylık dönemi verilerini içerecek şekilde hacmi ve satış değeri bulgularından hareketle pazar durumu incelendi.

Raporun giriş bölümündeki açıklama şöyle:

Bu rapor, Türkiye ilaç pazarının genel durumunu yansıtmak üzere hazırlanmıştır. Raporun hazırlanmasında IMS Health (Intercontinental Marketing Services Health) ve İTS (İlaç Takip Sistemi) veri tabanlarından faydalanılmıştır. Türkiye pazarında faaliyet gösteren ilaç firmalarının, 2014 yılı ikinci altı ayında TL bazında satış değerleri ve pazar payları incelenmiş olup elden satılan, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ve özel sigortalar tarafından karşılanan satış hacmi sıralamasında ilk 20 sırada yer alan ilaçlara ait veriler rapora yansıtılmıştır. Bu ilaçların imal-ithal, referans-eşdeğer durumlarına ilişkin bilgilere de yer verilmiştir.

T.C. Sağlık Bakanlığınca stratejik ürün olarak değerlendirilen ve yatırım teşviklerinin ana konularından olan biyoteknolojik ilaçların pazar durumlarına yer verilmiştir.

Yükselen bir pazara sahip onkoloji ilaçlarının 2011-2014 yılları arasındaki pazar dağılımları ATC-2 sınıflandırmasına göre etken madde bazında incelenmiş olup rapora yansıtılmıştır. Etken madde bazında gruplanan ve imal-ithal durumlarına göre süzülen ilaçlar 4 farklı kategoriye ayrılmıştır.

Kategori A; grubunda imali olmayan ithal ürünleri, Kategori B; grubunda ithali olmayan imal ürünleri, Kategori C; grubunda imali de bulunan ithal ürünleri, Kategori D ise; grubunda ithali de bulunan imal ürünleri ifade etmektedir.

Raporu indirmek için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz