İlaçlarını almak için eczaneye gittiğinde 7 aydır hastanede yattığını öğrendi..

ilaclarini-almak-icin-eczaneye-gittiginde-7-aydir-hastanede-yattigini-ogrendi

İlaçlarını almak için gittiği eczanede karşısına tuhaf bir gerekçe çıktı..


21 Ocak 2020 14:03

Aile hekiminden aldığı reçete ile oğlunun ilaçlarını almak için eczaneye giden Veysel Işık'a kayıtlara göre oğlunun aylardır hastanede "yatarak tedavi gördüğü" söylendi.

Olay şöyle gelişti: İstanbul Sultangazi’de yaşayan Veysel Işık, hastalanan oğlu Cebrail Işık’ı aile hekimine götürerek muayene ettirdi. Baba-oğul, aile hekiminin yazdığı reçeteyle birlikte ilaçlarını almak için eczaneye gittiklerinde ise beklenmedik bir durum ile karşılaştılar. Kayıtlara göre oğul Cebrail Işık 7 aydır hastanede yatıyordu.

Kendilerine verilen kağıtta; “Hasta reçete tarihinde İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi adlı tesiste yatarak tedavi görüyor” yazan baba-oğul ilaçlarını alamadan evlerine dönmek zorunda kaldılar.

Hastaneye giderek konuyu araştıran Veysel Işık, kayıtlara göre, oğlunun 18 Haziran 2019 tarihinden beri hastanede yatarak tedavi görüyor olduğunu öğrendi.

Kayıtlar düzeltilmeden ilaçlarını alamıyor..

İlaçlarını alabilmesi için yapılan hatanın düzeltilmesi gerektiğini söyleyen baba Veysel Işık;

“Çocuğum akşam hastalandı sabah aile hekimine götürdük. İlaç yazdılar. İlacı almaya gittiğimde eczacı vermedi. İlaç yerine verilen kağıtta gerekçe olarak aynen şöyle yazıyor;

'Hasta reçete tarihinde İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi adlı tesiste yatarak tedavi görüyor.'

Ben de bunu araştırmak için hastaneye gittim. Kayıtlara göre 2019 yılı 6. ayın 18’inden bu yana orada tedavi görüyor. Şu an çocuğumun ilaçlarını alamadım. Çünkü bun hatanın kaldırılması lazım ondan sonra ilaçları alabileceğiz” dedi.

Oğul Cebrail Işık ise;

“Boğazım çok ağrıyordu. Hastaneye gittik. Eczaneden ilaçları alacağımız zaman bize ilaçları veremiyoruz bu çocuk 2019 yılından beri Haseki Hastanesinde yatıyor görülüyor dediler” diye konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz