Birlikte Değişim Grubu TEB yönetimini eleştiren bir duyuru yayınladı..

birlikte-degisim-grubu-teb-yonetimini-elestiren-bir-duyuru-yayinladi

Eczacı grubunun yayınladığı duyuru 9 Eczacı Odası tarafından yayınlandı


06 Şubat 2021 20:06

Bir grup eczacı "Birlikte Değişim Grubu" adıyla eczacı kamuoyuna bir duyuru yayınladı. Duyuru; İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Gaziantep, Antalya, Mersin, Tekirdağ, Kırklareli Eczacı Odalarının resmi web sitelerinde yayınlandı.

Duyuruda;

"Üst örgütümüzde, sorunların dillendirilmesinde, taleplerin gerekçelerinin güçlü bir biçimde ortaya konularak muhatapların karşısına çıkılmasında ve en önemli noktaların başında gelen örgütü oluşturan üyelerin desteğinin ve üyelerle iletişimin eksiksiz sağlanmasında yaşanan zayıflama gittikçe belirginleşiyor."

denilerek,

"Sorunlara sahip çıkma, etkin mücadele ve üyeyle iletişim kanallarını güçlendirmek için dinamik bir yönetim anlayışını benimseme çağrısı yapıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Birlikte Değişim Grubu'nun açıklaması şöyle;

Eczacı Kamuoyuna;

Yaklaşık bir yıldır süren pandemi, eczacılık mesleğinin sağlık sistemi içerisindeki yerini ve önemini net bir biçimde ortaya koydu. İnsan sağlığına sunduğumuz hizmetlerin ve katkıların işleyişe bu denli görünür olarak yansıması, mesleğimiz açısından önemli bir dönüm noktası. Değişen koşullarla birlikte yıllar içinde giderek ağırlaşan sorunlarımızın ortadan kaldırılması ya da en azından hafifletilmesi için verilecek mücadelede, "vazgeçilmezlik" önemli bir dayanak noktası olacaktır.

Pandemi sürecinde, dünya genelinde dayanışma kültürünün gelişmesine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Ve biliyoruz ki; insanların zor zamanların üstesinden gelebilmesi, bireysel ve toplumsal destekler ve birlikteliklerle mümkün olabilir. Giderek bireyselleşen dünyada, ortak bir derde karşı dayanışma ve yardımlaşma kültürünün ayağa kalkma çabalarını mutlulukla izliyoruz.

Türk Eczacıları Birliği ve bu yapıyı oluşturan eczacılar, geçmişten beri toplumumuzda dayanışma ve örgütlülük denilince ilk akla gelen yapılardan olmuştur. Eczacılar olarak, gurur kaynağımız olan bu özelliğimizin, dayanışma bilincinin giderek yükseldiği günümüzde ne yazık ki örgütümüzde tam tersi zayıfladığını görüyoruz.

Üst örgütümüzde, sorunların dillendirilmesinde, taleplerin gerekçelerinin güçlü bir biçimde ortaya konularak muhatapların karşısına çıkılmasında ve en önemli noktaların başında gelen örgütü oluşturan üyelerin desteğinin ve üyelerle iletişimin eksiksiz sağlanmasında yaşanan zayıflama gittikçe belirginleşiyor.

Bir meslek örgütünün, üyenin ve mesleğin yaşadığı sorunlarda ön alamaması çözülmesi gereken sorunlardan daha büyük bir sorundur. Mücadele eden dinamik bir örgütlü yapının zayıflaması, dayanışma gücünü de azaltacaktır.

Bu noktada Merkez Heyetimize;

Sorunlara sahip çıkma, etkin mücadele ve üyeyle iletişim kanallarını güçlendirmek için dinamik bir yönetim anlayışını benimseme çağrısı yapıyoruz.

Bizler Birlikte Değişim Grubu olarak;

Mesleğimizin sorunlarını takip ediyor ve meslektaşlarımızın sesine kulak veriyoruz.

Küreselleşmeyle birlikte dünyada değişen eczacılık alanında, eczanesindeki eczacının her geçen gün daha karmaşık ve iç içe geçen sorunlarla yorulduğunu görüyoruz. İçinde bulunduğumuz koşullar ne olursa olsun sorunlarla mücadele elbet sürecektir. Bu yüzden dinamik, heyecanlı, azimli ve iletişime açık bir örgüt yapısını önemli buluyoruz. Bu özelliklerin bizi yeniden, dayanışma gücü yüksek bir örgüt yapısına taşıyacağını umut ediyoruz.

Sorunlarla mücadele edebilmek, sorunların farkında olmayı ve beraberinde çözüm yolları geliştirebilmeyi gerektirir.

Bu nedenle bizler, sağlık ve eczacılık alanıyla ilgili tespitlerimizi, görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi siz değerli meslektaşlarımızla paylaşmakta kararlıyız. Bu çabanın ilk adımı olan "COVID-19 AŞI DOSYASI" çalışmamızı sizlere sunuyor olmaktan da ayrıca memnuniyet duymaktayız.

Bizler biliyoruz ki, bir sağlık meslek odasının öncelikleri arasında halk sağlığı ilk sırada gelir. Toplumun sağlığına ilişkin öneri, uyarı ve eleştiriler yapmak en önemli görevler arasındadır. Bu nedenle de çalışma serimize aşı dosyası ile başlamayı önemsiyoruz.

Sevgili meslektaşlarımız;

65 yıllık geçmişi ve 40 bini aşkın üye sayısı ile örgütlü yapımız, sorunlarıyla baş edebilme ve geleceğine yön verebilme gücüne sahiptir. Bugün ihtiyacımız olan şey, bu gücün farkında olan, üyesiyle güçlü bağlar kuran ve tabanının güvenini kazanmış bir yönetim anlayışıdır.

Birlikte Değişim Grubu olarak, bu yönetim anlayışına sahip çıkmak ve bu anlayışı mümkün kılmak için durmadan, vazgeçmeden çalışmaya devam edeceğiz.

Sesimize ses olmanıza, gücümüze güç katmanıza ihtiyacımız var.

Çağrımız içten, çabamız güçlü!

"BİRLİKTEDEĞİŞİM" başlıyor...

Pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımızın ve teknisyenlerimizin anısına, saygıyla...

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz