Almanya Koronavirüs aşılaması yapmak için 60 aşı merkezi kuruyor..

almanya-koronavirus-asilamasi-yapmak-icin-60-asi-merkezi-kuruyor

Sağlık Bakanı Jens Spahn, Koronavirüs aşısının zorunlu olmayacağını söyledi


28 Ekim 2020 12:40

Almanya, Koronavirüs aşısının yılbaşına kadar bulunacağından yola çıkarak ülke çapında aşı merkezleri kurulması için hazırlıklara başladı.

Bild gazetesinin haberine göre federal hükümet eyalet yönetimlerine bu hafta gönderdiği mektupta, 10 Kasım tarihine kadar aşı merkezi kurulmasını istedikleri yerlerin adreslerini göndermesini istedi. Ülke çapında 60 merkezin kurulması planlanıyor. Aşının eksi 78 derece depolanması gerektiği ve aile doktorlarının muayenehanelerinde buna uygun ekipman bulunmadığı için özel aşı merkezlerinin kurulmasının zorunlu olduğu belirtiliyor.

Sağlık Bakanı, toplumun çoğunun 6 ayda aşılanacağını söyledi

Sağlık Bakanı Jens Spahn toplumun çoğunluğunun aşılanmasının en az altı ay süreceğini tahmin ediyor. Spiegel'e bir açıklama yapan Spahn, aşı hazır olur olmaz "altı ya da yedi ayda aşı olmak isteyenlerin büyük bir kısmı aşılanabilir" şeklinde konuştu. Spahn koronavirüs aşısının mecburi olmayacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan aşı geliştirme çalışmaları tüm dünyada hızla devam ederken halihazırda 40'tan fazla aşının klinik testleri yapılıyor.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz