Kaçak muayenehanelerde 5 bin 650 tıbbi ilaç ele geçirildi..

kacak-muayenehanelerde-5-bin-650-tibbi-ilac-ele-gecirildi

Ankara Altındağ'daki kaçak muayenehanelerin poliklinik gibi çalıştığı görüldü


27 Ekim 2020 12:44

Ankara Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Altındağ ilçesinde 7 adrese düzenlenen operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Operasyonda 5 bin 650 adet ilaç ile çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Altındağ ilçesinde bazı dükkan ve dairelerin kaçak muayenehane olarak faaliyet gösterdiğini tespit etti.

Bunun üzerine bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, söz konusu kaçak muayenehanelerin 7 farklı adreste bulunduğunu belirledi.

Sabah saatlerinde önceden belirlenen adreslerin yakınlarında hazırlıklarını tamamlayan ekipler, eş zamanlı olarak baskın düzenledi. Operasyonda muayenehanelerin branşlarına göre poliklinik gibi hizmet verdiği görüldü.

Çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirildi

Baskın yapılan adreslerde hijyen kurallarına uyulmadığı ve diş kliniği, çocuk sağlığı, kadın doğum gibi branşlarda yetkisi olmayan kişilerce muayene yapıldığı tespit edildi.

Operasyonda Suriye uyruklu 6 şüpheli gözaltına alınırken, 5 bin 650 adet tıbbi ilaç ile çok sayıda tıbbi malzeme, tıbbi cihaz ve kozmetik ürün ele geçirildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz