TEB'den KKİ uygulanmayan veya eksik uygulanan ilaçlar listesi..

tebden-kki-uygulanmayan-veya-eksik-uygulanan-ilaclar-listesi

TEB, KKİ uygulanmayan veya eksik uygulanan ilaçların güncel listesini açıkladı


27 Ekim 2020 15:29

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Kamu Kurum Iskontosu (KKİ) uygulanmayan / eksik uygulanan ilaçlar hakkında Eczacı Odalarına bir yazı gönderdi.

TEB'in yazısı şöyle;

Konu : KKİ Uygulanmayan / Eksik Uygulanan İlaçlar Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nin 4.4 - İlaçlarda uygulanacak indirim oranları ve eşdeğer ilaç uygulaması maddesinin 4.4.1 - Uygulanacak indirim oranları başlığı altında yer alan kamu kurum ıskontosu uygulaması ile ilgili olarak, bazı firmalar tarafından, kamu kurum ıskontosunun eczacılarımıza uygulanmadığı ve / veya eksik uygulandığı bilinmektedir.

Bu ilaçlarla ilgili güncel durum, Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna düzenli bir şekilde bildirilerek bu ilaçlar için kamu kurum ıskontolarının, ilaçların eczanelerce temini sürecinde Kurumca belirlenen oranlarda uygulanmasının sağlanmasına yönelik tedbirlerin alınması talep edilmektedir.

Firması tarafından kamu kurum ıskontosu uygulanmayan ve / veya eksik uygulanan ilaçlar ile ilgili olarak, eczacı kooperatiflerinden ve ilaç dağıtım kanallarından alınan bilgiler doğrultusunda oluşturulan;

• Kamu kurum ıskontosu uygulanmayan 48 kalem ilaç,

• Kamu kurum ıskontosu eksik uygulanan 38 kalem ilaç olmak üzere, toplam 86 kalem ilaçtan oluşan 2 ayrı liste yazımız ekinde yer almaktadır.

Bilgilerinize saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman UNEY / Genel Sekreter

EKLER :

1- KKİ Uygulanmayan İlaç Listesi

2- Eksik KKİ Uygulananlar Listesi

Liste için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz