Eczanelerin kaymak tabakası açıklandı..

eczanelerin-kaymak-tabakasi-aciklandi

Yıllık cirosu en az 3 milyon lira olan ve bu nedenle ikinci eczacı çalıştırmak zorunda olan eczanelerin listesi açıklandı.


5 Ağustos 2014 00:00

Türkiye Eczacılar Birliği (TEB), ikinci eczacı kullanma zorunluluğu olan eczanelerin listesini yayınladı. Listeye göre Türkiye'de 330 eczanenin yıllık cirosu en az 3 milyon lira. Türkiye'deki 24 bin eczanenin yalnızca yüzde 1.4'ünü oluşturan bu 330 eczane  "Kaymak tabakası" unvanını hakkediyor.

Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Yönetmeliğin 16. maddesi, Katma Değer Vergisi hariç yıllık üç milyon Türk Lirası ve üzerinde ciro yapan serbest eczanelerde ikinci eczacı çalıştırılmasını zorunlu kılıyor. Bu miktara eklenen her iki milyon Türk Lirası tutarındaki ciro için bir eczacı daha çalıştırılması gerekiyor. Bu rakam Kurum tarafından her yıl Türk Eczacıları Birliğinin de görüşü alınarak güncelleniyor. Ciro bilgileri ise Türk Eczacıları Birliği tarafından her yıl nisan ayı içerisinde Kuruma gönderiliyor.

TEB'in Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği ve eczacılar tarafından Eczacı Bilgi Sistemi’ne kaydedilmiş olan 2013 yılı hasılat bilgileri doğrultusunda hazırlanan üç milyon Türk Lirası ve üzerinde ciro yapan 330 eczanenin listesi şöyle:

Link:

http://eczaciyiz.net/ikinci-eczaci-liste.php


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Ziyaretçi
10/05/2015 22:33
eczacılık öğrencisiyim. Allah bize de bu listede olmayı nasip eder inş:))
Yorum yaz