Eczacılar "Haftada bir" diyor..

eczacilar-haftada-bir-diyor

Eczacıların yarıdan fazlası ilaç mümessillerinin haftada bir uğramalarının en doğrusu olduğunu düşünüyor.


28 Kasım 2014 00:00

Eskiden "Reprezant" denirdi. Şimdi "Tıbbi Tanıtım Mümessili" deniyor daha çok. "Tıbbi Mümessil" diyen de var, kısaca "Mümessil" diyen de.. Bize "İlaç mümessili" daha yakın geldi.

İlaç sektörünün vazgeçilmezleri, üretici, dağıtıcı, eczane üçgeninin koordinatörü de diyebiliriz. Ne var ki herkesi memnun etmeleri güç. Kimi eczaneler ziyarete gelmediklerinden şikayetçi, ki bu grup hiç de az değil. Kimi eczaneler ise tersini söylüyor az da olsa "Bir geldiler mi gitmiyor.." diyene de rastladık laf aramızda.

Acaba bir ilaç mümessilinin eczaneleri ideal ziyaret sıklığı ne olmalı? Argemar Araştırma Türkiye temsili örneklem ile 20 ilde 1000 eczacı veya eczane teknisyenine bu soruyu sordu. İşte sonuçlar:

Eczacıların yüzde 52'si yani az bir farkla da olsa çoğunluğu, ideal ziyaret sıklığı için "Haftada bir" cevabını verdi. Onu yüzde 29 ile "15 günde bir cevabı takip ediyor. "İdeal olanı ayda bir ziyaret etmeleridir" diyenlerin oranı ise yüzde 11.

Yüzde 2 oranında "Ziyaret etmesinler" diyenler de var. Yüzde olarak bakıldığında az gibi görünüyor ama Türkiye geneline oranladığınızda 500 dolayında eczacı yapıyor. Bu gruptakiler, ilaç mümessillerinin kendilerine çok çok ender geldiğini ya da hiç uğramadığını söyleyenler. Cevapları da bu şikayetlerine olan tepkileri genellikle. Madem şimdiye kadar gelmediler, bundan sonra da gelmesinler anlamında.. Görüşler böyle..


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz