Cezaevi reçetelerinin ödemelerindeki gecikme rekora gidiyor..

cezaevi-recetelerinin-odemelerindeki-gecikme-rekora-gidiyor

TEİS cezaevi ödemelerindeki gecikmeler konusunda bir açıklama yaptı


11 Kasım 2019 10:30

Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların ilaç bedellerinin ödeme sorunu artarak devam ediyor.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) bu konuda bir açıklama yayınlayarak reçete bedellerinin 7 aydır ödenmediğini duyurdu. TEİS Başkanı Nurten Saydan'ın Haziran 2019'da yaptığı açıklamada gecikme süresi 5 ay olarak verilmiş ve ödemesi geciken cezaevlerinin listesi açıklanmıştı.

Saydan, Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolde, Kuruma teslim edilen fatura eki reçetelerin tamamının incelenerek, fatura teslim tarihinden itibaren en geç 20 işgünü içinde ödeneceğinin belirtildiğini söyledi.   

TEİS'in açıklaması şöyle;

CEZAEVLERİ ECZACILARA REÇETE BEDELLERİNİ 7 AYDIR ÖDEMİYOR! CEZAEVLERİNE İLAÇ ÖDENEĞİ GELMİYOR!

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların ilaç ihtiyaçlarını karşılayan eczacıların ödemelerini alamadıkları için hizmet veremez duruma geldiğini dile getiren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yaklaşık 7 aydır reçete bedellerini ödemiyor” dedi.

Saydan, “Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolde, Kuruma teslim edilen fatura eki reçetelerin tamamı incelenerek, fatura teslim tarihinden itibaren en geç 20 işgünü içinde ödenir deniyor.  Ancak, geçtiğimiz Nisan ayı da dahil olmak üzere 7 aydır kurumun ödeneği olmadığı için reçete bedelleri ödenmedi. Kurum, hala ödenek onayı çıkmadı diyor. Kurum tarafından ödemelerin önümüzdeki Ocak 2020’ye bile kalabileceği söylendi” dedi.

"Noterden ihtar çektik"

Kurumun, reçete bedellerinin ödenmesinin Ocak 2020’ye kalacağını söylediğini belirten Saydan, “Bu ilaçları temin eden eczacılar ciddi ekonomik hak kaybına ve mağduriyete uğruyorlar. Konuyla ilgili noter'den ihtar da çektik” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eczacıların son yıllardaki en büyük sorunlarının başında eczane ekonomilerinin geldiği bilinmektedir. Artan masraflar karşısında eczane ekonomilerinin iyileştirilmesi adına kamu tarafından olumlu gelişmeler olması beklenirken, sektörün en büyük alıcısı konumundaki devlet kurumlarında yaşanan ödeme gecikmeleri meslektaşlarımızı ekonomik anlamda daha büyük zorlukların içine itmektedir.

TEİS olarak, eczane eczacılarının kamu ödeneklerinin gecikmesi nedeniyle karşı karşıya kaldıkları bu sorunların daha büyük mağduriyetler doğurmaması adına ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. 7 aydır geciken reçete bedellerinin biran önce gönderilmesini talep ediyoruz. “

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz