6 ay sonra hastanelerde ilk tanıyı robotlar koyacak..

6-ay-sonra-hastanelerde-ilk-taniyi-robotlar-koyacak

İlk tanıyı koyan robot hastanın hangi branşa gitmesi gerektiğine karar verecek


06 Aralık 2019 21:31

İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, sağlıkta yapay zeka araçlarının kullanımına ilişkin hazırlıklarının sürdüğünü belirterek,

"Zannediyorum 2020'nin haziran-temmuz ayları gibi, artık herhangi bir doktora gitmeden önce sizi bir robot muayene edecek ve hangi hastalıklarınızın olduğunun ilk 5 tanısını koyacak, hangi branşa gitmeniz gerektiğine karar verecek. Yapay zeka araçları bazı alanlarda hekimlerden çok daha hızlı ve daha doğru teşhiste bulunuyor. Bu alanda küresel yatırımlar da söz konusu " dedi.

Ciddi bir sağlık sorunuyla karşı karşıyayız

Türkiye'de hastalıklar konusunda yaşanan vakalardan bahseden Birinci,

"Şu an Türkiye, dünyada obezitede sondan ikinci sırada, inanılmaz bir diyabet artışı var. Son 3 yılda kadınlarımız ortalama 2 kilogram, erkeklerimiz ortalama 1,5 kilogram ağırlıklarını artırmış durumdalar. Ciddi bir sağlık sorunuyla karşı karşıyayız. Aslında kronik hastalıkları besleyen obezite önümüzde ciddi bir risk olmaya başladı." diye konuştu.

İstanbul Ekonomi Zirvesi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Girişimci ve İş Adamları Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Cool Reklam iş birliğiyle bu yıl üçüncü kez düzenleniyor.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz