Zehirli ilacın miadı dolacak diye acele infaz..!

zehirli-ilacin-miadi-dolacak-diye-acele-infaz

ABD'de ilaç firmaları bir süre önce zehirli iğneyle yapılan infazlar için artık cezaevlerine ilaç tedarik etmeyeceklerini açıklamıştı.


22 Nisan 2017 20:49

ABD'nin Arkansas eyaletinde idam cezası kararıyla 20 yıldır hapiste yatan 51 yaşındaki Ledell Lee adlı mahkumun, tartışmalı bir yöntem olan zehirli iğne kullanılarak dün idam edildiği açıklandı. 51 yaşındaki Lee, 1993’te Debra Reese adlı kadını öldürme suçundan idama mahkum edilmişti.

Eyalet yetkilileri, zehirli iğne infazlarında kullanılan ilaçların son kullanma sürelerinin Nisan ayı sonunda dolacak olması nedeniyle, Lee’nin de aralarında olduğu 8 idam mahkumunun cezalarının infazını birkaç gün içerisinde gerçekleştirme kararı almıştı. Ancak yerel mahkeme, mahkumlardan ikisinin infazlarını son dakika kararıyla durdurmuştu.

İlaç firmaları, son yıllarda büyük tartışma konusu olan zehirli iğneyle yapılan infazlar için cezaevlerine ilaç tedarik etmeyeceklerini açıklamıştı. Eyalet yetkilileri de, ellerindeki ilaçları kullanabilmek için 12 yıldır uygulanmayan idam cezalarını bir an önce gerçekleştirmek istiyordu.

Etkili değil

Zehirli iğne infazlarında kullanılan ilaçların etken maddesi olan ‘midazolam’ yıllardır ABD’de tartışma konusu olmaya devam ediyor. Zehirli iğnenin birkaç dakika içinde mahkumu öldüreceği varsayılıyordu, ancak son yıllarda birçok infaz vakasında ilacın beklenen etkiyi göstermediği ve mahkumların dakikalarca can çekiştiği ortaya çıkmıştı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz