Yine kobra zehiri..! Bu kez rekor sayıda..

yine-kobra-zehiri-bu-kez-rekor-sayida

İstanbul'da düzenlenen operasyon ile 1725 tüp kobra zehiri ele geçirildi.


14 Aralık 2017 12:58

İstanbul polisi düzenlenen bir operasyonda 1725 tüp kobra zehiri ele geçirdi. Son bir ay içinde düzenlenen ikinci operasyonda ele geçirilen zehirin, ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi.

Operasyon, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Ekipler, İstanbul’da kobra zehiri satmaya çalışan bir şüphelinin tespiti üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalarda şüpheli Bahçelievler’de gözaltına alındı.  Aramalarda bir valiz içerisinde 1725 tüp içerisinde kobra zehiri ele geçirildi.

Mısır çıkışlı..

Geçtiğimiz ay Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen başka bir operasyonda da 122 tüp içerisinde kobra zehiri ele geçirilmişti. Gözaltına alınan şüpheli Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüphelinin zehiri Suriye’den getirttiği iddia edildi. Asıl çıkış noktasının ise Mısır olduğu bilgisine ulaşıldı.

Litresi 40 bin dolar..

Kobra zehiri, akrep zehirinden sonra dünyanın en pahalı ikinci sıvısı olarak değerlendiriliyor. Kral kobra türünün litresi yaklaşık 40 bin dolara alıcı buluyor. Yılan zehiri, tıp, kimya ve ilaç alanında özellikle silah sanayisinde kullanılıyor. Kanser hastalıklarında da lempterapi ilacı olarak kullanılan yılan zehiri Türkiye’de sınırlı miktarda ve çeşitli üretiliyor.

Yılan zehiri konusunda Mısır ve Sırbistan gibi ülkelerden ithalat yapılıyor.

Ay başında da 123 tüp ele geçmişti

Gözaltına alınan şüpheli E.Ç.'nin, elindeki kobra zehirlerini kimya ve ilaç sektöründeki bazı firmalara satmaya çalıştığı belirlendi. Polis, E.Ç. ile iletişime geçen kişileri belirlemek için çalışma başlattı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de ay başında Fatih'te bulunan sur dibine gömülü 123 tüp kobra zehri ele geçirilmişti.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz