Yetim ilaç pazarında evlilik..

yetim-ilac-pazarinda-evlilik

Londra merkezli dev ilaç üreticisi Shire Pharmaceuticals, ABD'li Baxalta İnretnational ile birleşme konusunda anlaştıklarını resmen duyurdu.


12 Ocak 2016 00:00

Yapılan açıklamada Baxalta'nın değerinin 32 milyar dolar kabul edildiği belirtildi. Söz konusu birleşme, “yetim ilaç” olarak bilinen ve nadir hastalıkları hedefleyen ilaçların üretiminde sektörün en büyük firmasını oluşturacak.

Dublin merkezli ilaç üreticisinin açıklamasına göre fiyat, Shire her bir Baxalta hissesi için nakit olarak 18 dolar ödeyecek..

Birleşme sonrasında Baxalta hissedarları yeni şirketin yüzde 34'ine sahip olacaklar. Birleşme 2016 yılının ortalarında tamamlanacak.

Ilinois merkezli Deerfield'ın satın alınması, nadir görülen hastalıkların tedavisinde Shire'ın piyasadaki pozisyonunu güçlendirmişti. Piyasa araştırmacısı EvaluatePharma'ya göre söz konusu sektör, gelecek beş yıl içerisinde yüzde 60 büyüme kaydederek 176 milyar dolar düzeyine ulaşacak.

Shire tarafından yapılan açıklamaya göre, satın alma sonrası şirketin satışları 2020 yılına kadar 20 milyar dolara ulaşabilir.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz