Yardımcı eczacılık sistemi zorlanıyor..

yardimci-eczacilik-sistemi-zorlaniyor

Kayseri Eczacı Odası'nın yardımcı eczacı adayları için duyurusu.


09 Ekim 2018 12:49

2014 yılında çıkarılan Eczacılar ve Eczaneler hakkında yönetmelik ile getirilen yardımcı eczacılık sistemi uygulamada zorlanıyor. Eczacılık fakültesine 2013 yılından itibaren kayıt olan öğrencilerin eğer eczane açmak istiyorlarsa 1 yıl süre ile kriterleri belirlenen eczanelerde yardımcı eczacılık yapma zorunlulukları var.

2013 yılında fakülteye giren ve bu yıl mezun olan öğrenciler yardımcı eczacılık görevlerini yapmak için uygun eczane bulma peşinde. Ne var ki yardımcı eczacılık görevinin yerine getirileceği bir eczane ha deyince bulunmuyor.

Yönetmelik diyor ki;

Bu durumda yönetmeliğin 16. maddesinin 4. fıkrası gereği Eczacı Odaları devreye giriyor ve yeni mezun eczacıları 1 yıl süreyle çalışacakları eczaneye yerleştirme görevlerini hayata geçiriyor.

"b) Yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacı çalışacağı eczaneyi kendisinin bulamaması hâlinde bölge eczacı odasına başvurur. Eczacı odası müracaat sırasını dikkate almak suretiyle (c) bendindeki bilgiler ışığında gerekli değerlendirmelerde bulunarak yerleştirmeyi yapar ve il sağlık müdürlüğüne bildirir."  

Kayseri Eczacı Odası da bugün bir duyuru yayınlayarak yardımcı eczacılık için çalışabilecekleri eczane bulamayan yeni mezun eczacıların Odaya başvurmalarını istedi.

Kayseri Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

YARDIMCI ECZACILIK İÇİN ODAMIZA BAŞVURMAYAN ECZACILARIMIZIN DİKKATİNE…

Yasa ve Yönetmeliğimiz gereği Eczacılık Fakültesi’ne 2013 yılında başlayan ve 2018 yılı mezunu olan eczacılarımızın 1 yıllık Yardımcı Eczacı görevini yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Yardımcı Eczacılık için çalışabilecekleri eczane bulamayan yeni mezun eczacılarımızın Odamıza 11 Ekim 2018 Perşembe gününe kadar bilgi vermeleri önemle rica olunur.

Yönetim Kurulu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz