Yanık tedavisinde kullanılan 3 ilacı tek kremde birleştirdi..

yanik-tedavisinde-kullanilan-3-ilaci-tek-kremde-birlestirdi

Yanık tedavisinde kullanılan dermokozmetik ürünün öyküsü..


22 Mart 2018 15:02

Türk girişimci Özenç Şenol'un geliştirdiği Narted liquid adlı dermokozmetik ürün yanık tedavisi için kullanılan üç ayrı kremi tek bir krem haline getirdi.

OZ Pharma İlaç ve Kozmetik A.Ş Kurucu Ortağı Özenç Şenol, ilaç sektöründeki 12 yıllık Ar-Ge deneyiminin ardından, kendi start-up firmasını kurmaya karar verdi.

Dünya Gazetesinin haberine göre,  Paraben, koruyucu ve boyar madde içermeyen üründe, alerjen ve alkol de bulunmuyor. Narted liquid, hassas ciltler üzerinde Avrupa'daki laboratuvarlarda da test edildiği ifade ediliyor.

Kremin öyküsü

Kocaeli Üniversitesi'nde kimya okuyan ve Marmara Üniversitesi'nde eczacılık yüksek lisansı yapan Özenç Şenol kremin bulunma öyküsünü Dünya Gazetesi'ne şöyle anlatıyor;

"2007 yılında İngiltere'ye gittiğimde bir arkadaşımın koluna kaynar su dökülmüş ve 2. derece bir yanık olmuştu. Burada yanan bölgenin sarılarak tedavi edildiğini görünce doktora neden diye sorduğumda ikinci gerekçesi ilgimi çekmişti: "Hava ile olan teması kesmek" Aslında ürünün temel geliştirme mantığı bu kavram üzerine kurulu.

Farmasötik kimyadaki isimlendirmesi ile anti-oksidan aktivite. Sonrasında bu konu üzerine yüksek lisansımda çalıştım. Birçok patent ve yayın okumam sonrasında ürünü geliştirdim ve patentini aldım. Lansman öncesi dönemde kendi çevremde geniş yaş grubu ve yanık tipinde birçok hasta yanık tedavisinde kullandı ve kullanan herkes çok memnun kaldı.

Ürünün adı nasıl kondu

Ürünün ismini Narted liquid eski dilde ateş/yanmış anlamına gelen nar ve tedavinin 'Ted'i birleştirerek yanık tedavisini çağrıştırması için bu ismi koyduk ve tescilledik. Likit formu ile piyasadaki mevcut krem formlarının, sürülürken hissettirdiği acıyı en aza indirerek, hastalara kullanımı kolay bir avantaj daha sunuyor.

Bugün örneğin 2. derece yanık durumu ile doktora giden bir kişiye genellikle 3 ürün reçete ediliyor. İnsanların anlayacağı bir dille söylemek gerekirse sızı giderici, iyileştirici ve izleri gideren bir ürün daha yazılıyor. Narted, bunların üçünü birden karşılayan bir ürün. Şunu da belirtmek de fayda var, ilaç değil haricen kullanılan dermakozmetik bir ürün.

Dermatolojik olarak hassas ciltlerde test edildi. Ürün bir yağ karışımı olduğu için bir koruyucuya ihtiyaç yok.

Bu alanda boşluk var..

Ürünü çıkarma nedenim ise bu alanda ciddi bir boşluk var. Şöyle ki insanımız genel olarak bu konuda yeterli bilgiye sahip değil, yanığın üzerine yoğurt süren de var, diş macunu süren de. 500 Euro'ya yurt dışından özel krem getiren de.

Bu yanlış seçimler ne yazık ki tedavi sürecini olumsuz etkiliyor ve çoğunlukla yanık hastalarında hayatları boyunca taşıyacakları izlerin kalmasına neden oluyor. Dolayısı ile biz öncelikle yanığın doğru tedavisi konusunda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz. Tabii ki ürünün bu cildi yenileyici özelliği farklı alanlarda da kullanılmasını sağlayacaktır.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz