Xolair isimli ilaçta kesinti nedeni..

xolair-isimli-ilacta-kesinti-nedeni

Kesinti konusu olabilen bir SUT maddesi konusunda önemli bir açıklama.


20 Ocak 2018 11:52

Kayseri Eczacı Odası Omalizumab (xolair) etken maddeli ilaç için kesinti nedeni olan bir konuda açıklama yaptı.

Kayseri Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle;

OMALİZUMAB (XOLAİR) ETKEN MADDELİ İLAÇTA YAPILAN KESİNTİLER HK

Omalizumab (xolair) etken maddeli ilaç için Sağlık Uygulama Tebliği Ek-4/F 49. maddede

“b) Kronik İdiyopatik Ürtiker hastalarından daha önce en az 6 ay süreyle antihistaminik tedavisi almış ancak yanıt alınamamış olan hastalarda, üniversite ve eğitim-araştırma hastanelerinde dermatoloji ve/veya alerji ve/veya immunoloji uzman hekimlerinden en az birinin bulunduğu sağlık kurulu raporuna istinaden tedaviye başlanır. Rapor süresi 3 ayı geçemez. İlk 3 aylık omalizumab ile tedavi süresi sonunda yanıt alındığının raporda belirtilmesi koşuluyla hekim tarafından uygun görülen zaman dilimi sonrasında ikinci 3 aylık tedavi verilebilir. Tedavi süresi 6 aya tamamlanarak tedavi sonlandırılır. 6. aydan sonra nüks olan hastalarda bu durumun raporda belirtilmesi koşuluyla, tekrar 6 ay süreyle antihistaminik tedavisi alma koşulu aranmaksızın aynı koşullarda tedavi tekrarlanabilir. Reçeteler dermatoloji veya alerji ve/veya immunoloji uzman hekimlerince düzenlenir.”

denilmektedir.

6 aylık tedaviden sonra nüks durumunun oluşabilmesi için hastanın ilacı kullanmaya belli bir süre ara vermesi, kontrolleri sonucu nüks oluşursa bu durumda yeniden ilacı kullanmaya devam edebileceği düşünülerek;

Tedaviye ara vermeden nüks oluştuğu belirtilen raporlarda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesintiler yapılmaktadır.

Eczanelerimizin mağdur olmaması için omalizumab içerikli reçeteleri karşılarken bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir. Bilgilerinize.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz