Anti-TNF reçetelerinde yaşanılan kesintiler..

van-eczaci-odasindan-anti-tnf-recetelerinde-yasanilan-kesintiler

"Tedaviye uzun süre ara veren hastalarda yeniden başlangıç kriterleri aranır."


09 Mart 2018 15:00

Van Eczacı Odası, Anti-TNF Reçetelerinde yaşanılan kesintiler hakkında bir açıklama yayınladı.

Van Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Anti-TNF Reçetelerinde yaşanılan kesintiler hakkında.

Üyelerimizin dikkatine;

Bazı meslektaşlarımız tarafından odamıza; Anti-TNF ilaçlara ait reçetelerde tedaviye 3 ay ve daha uzun süre ara verilme kuralına dikkat edilmemesi kaynaklı kesintiler olduğu bilgisi iletilmiştir.

Bilindiği üzere Anti TNF ilaçlarla ilgili olarak Sut Madde 4.2.1.C-1 bent (6) ’’Anti-TNF ilaçlar, tüm romatoloji uzman hekimleri veya üniversite hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerindeki klinik immunoloji veya fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimlerinden birinin yer aldığı en fazla 6 ay süreli sağlık kurulu raporuna dayanılarak, bu uzman hekimlerden biri veya iç hastalıkları veya çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimleri tarafından reçete edilebilir. (Ek:RG-05/08/2015-29436/12 md. Yürürlük:13/08/2015) Tedaviye uzun süre ara veren (3 ay ve daha uzun süre) hastalarda yeniden başlangıç kriterleri aranır.’’ şeklindedir.

İlgili maddeden de anlaşılacağı üzere tedaviye 3 ay ve daha uzun süre ara verildiği takdirde idame tedavi verilememekte ve ancak hastalıkta başlangıç kriterlerinin yer aldığı raporla yeniden başlanabilmektedir. Bu sebeple meslektaşlarımızın, belirtilen süre aşılmış ise idame kriterli raporlar ile reçete karşılamamaları önem arz etmektedir. Konuya dikkat edilmesi için gereği bilgilerinize sunulur.

Van Eczacı Odası SUT Komisyonu adına Dr.Ecz.Nojdar Gonca BOZKURT

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz