Twitter’in ilaç geliştirmede kullanımı..!

uluslararasi-ilac-tasarim-kongresinde-tartisilacak-twitter-rsquo-in-ilac-gelistirmede-kullanimi

Beşinci BAU İlaç Tasarım Kongresinde, ilaç tasarımında son yenilikler tartışılacak.


15 Ekim 2017 13:16

Beşinci Uluslararası BAU İlaç Tasarım Kongresi (International BAU-Drug Design Congress 2017), 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

Kongrede bilim insanları, yeni nesil ilaçların tasarımı, geliştirilmesi ve hastalıkların tedavilerinde yeni yaklaşımları tartışacak.

Günümüzde ilaç geliştirme çalışmalarının geldiği nokta ve özgün ilaç tasarımının her yönüyle tartışılacağı BAU 5. Uluslararası İlaç Tasarım Kongresi her yıl olduğu gibi bu yıl da konu ile ilgili alanında akademi ve endüstride tanınmış bilim insanlarını konuk edecek.

İlaç araştırma ve geliştirmede son uygulamalar ve yeni yaklaşımların ele alınacağı ve üç gün sürecek kongrede önemli hastalıkların tedavisinde tasarlanan ve kullanılan yeni yaklaşımlar ele alınacak.

Yaklaşımlar tartışılacak

Kongre Başkanlığını üstlenen, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı, kongrenin amacı hakkında şu bilgileri verdi:

“Kongrede yeni ilaç keşifleri ile ilgili farklı disiplinlerden seminerlerin sunulmasına fırsat verilmesi ile bilgi ve teknoloji transferleri yeni işbirlikleri kapsamında katkı sağlayarak bu alanda yapılacak çalışmalara ivme kazandırılması amaçlanmakta.

İlaç tasarım alanındaki en son yeniliklerin, gelişmelerin, uygulamaların ve yaklaşımların tartışılarak bilimsel buluşlara katkı sağlaması da bir diğer hedeftir. Bilgi ve teknoloji üretimi ve kullanımına yönelik olarak üniversite-iş dünyası ve kamu-özel işbirliğinin geliştirilmesi de önceliklerin başında gelmektedir. İleri teknolojilere dayalı ürün ve üretim süreci geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarının endüstrideki yeri ve bu yenilikçi çalışmaların çıktılarının nasıl ticarileştirilmesi gerektiği ve patent sayısının artırılması da kongre süresince tartışılması amaçlanan konular arasındadır.”

BAU Beşiktaş kampüsünde yapılacak kongrede öne çıkacak belli başlı konular ve konu başlıkları şöyle:

- Twitter’in ilaç geliştirmede kullanımı

- Yapay ilaç molekülleri ve kliniğe dönük çalışmalar

- Nadir görülen hastalıklar ve ilaç çalışmaları

- Yan etkileri azaltan hedefe yönelik tedaviler

- İlaç dışındaki biyomedikal uygulamalar

- Kök hücre çalışmaları

- Doğal moleküller

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz